מתכון

עוגיות ספוג מרציפן ושקדים

המאפים מזכירים במרקמם את המדלנים, אבל הטעם השקדי שמעניק המרציפן לוקח אותם למקום אחר

1,137 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוקטובר 2019
עוגיות ספנג' מרציפן ושקדים של דוד ביטון. צילום: בן יוסטר
עוגיות ספנג' מרציפן ושקדים של דוד ביטון. צילום: בן יוסטר

תבנית סיליקון בצורת חצאי כדור בקוטר 4 ס"מ (או בתבנית מיני מאפינס)

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לציפוי

אופן ההכנה

1

שמים מרציפן, ביצים ודבש בקערת מעבד מזון ומעבדים כחצי דקה עד שנוצרת תערובת אחידה ללא גושים.

2

מעבירים את התערובת לקערת מיקסר עם בלון הקצפה ומקציפים 3 דקות עד שהמסה הופכת אוורירית.

3

מערבבים קמח, אבקת אפייה וסוכר בקערה נפרדת ומוסיפים לקערת המיקסר בהדרגה ותוך כדי ערבול עד שהם נטמעים.

4

מוסיפים בהדרגה שמן זית ומערבלים עד שהוא נטמע בתערובת. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למנוחה של שעתיים.

5

מחממים תנור ל-180 מעלות.

6

מוציאים את התערובת מהמקרר ומעבירים לשקית זילוף. מזלפים את המסה לשקעים עד הקצה ומפזרים שקדים פרוסים.

7

אופים 9-8 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז המאפים יוצא יבש עם פירורים לחים.

8

עדיף לאכול את המאפים באותו יום או לשמור בכלי אטום עד יום נוסף.