החומרים טבלת מידות ומשקלות
להכנת ריבה
אופן ההכנה
1
מערבבים אבקת שקדים, סודה לשתייה, אבקת אפייה ומלח בקערה רחבה.
2
ממיסים חמאת קקאו בסיר קטן, מוסיפים תמצית וניל ושמן זית ומערבבים. יוצקים את תערובת חמאת הקקאו והשמן לתוך תערובת הקמח ומערבבים. מכסים את הקערה ומניחים במקרר ל-15 דקות מנוחה.
3
מחממים תנור ל-175 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. חותכים את הבצק לקוביות קטנות ומגלגלים לכדורים. מסדרים את הכדורים בתבנית ויוצרים שקע במרכז כל כדור בעזרת אצבע משומנת.
4
ממלאים שק זילוף בריבה ומזלפים מעט ריבה לשקעים. מעבירים את התבנית לתנור ואופים כ-18 דקות עד שהעוגיות מתייצבות ומזהיבות.
להכנת הריבה
5
מניחים פטל אדום, סירופ מייפל ומחית וניל בסיר קטן ומבשלים מעל להבה נמוכה כ-30 דקות תוך שמערבבים מדי פעם.
6
מוסיפים מיץ לימון, מערבבים ומבשלים עוד 5 דקות. מניחים בצד לקירור, מוסיפים זרעי צ’יה ומערבבים.