מתכון

עוגיות ריבה אצבע

צנצנת עוגיות מתוקות עם מעין חתימת אצבע אישית של הילדים שמחכה להם על השיש היא גאווה גדולה לילדים, והם אפילו חושבים פעמיים לפני שמחסלים אותה כליל

38,669 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2020
עוגיות ריבה אצבע של רינת צדוק. צילום: שני בריל, סטיילינג: דרור גולן
עוגיות ריבה אצבע של רינת צדוק. צילום: שני בריל, סטיילינג: דרור גולן

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להכנת ריבה

אופן ההכנה

1

מערבבים אבקת שקדים, סודה לשתייה, אבקת אפייה ומלח בקערה רחבה.

2

ממיסים חמאת קקאו בסיר קטן, מוסיפים תמצית וניל ושמן זית ומערבבים. יוצקים את תערובת חמאת הקקאו והשמן לתוך תערובת הקמח ומערבבים. מכסים את הקערה ומניחים במקרר ל-15 דקות מנוחה.

3

מחממים תנור ל-175 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. חותכים את הבצק לקוביות קטנות ומגלגלים לכדורים. מסדרים את הכדורים בתבנית ויוצרים שקע במרכז כל כדור בעזרת אצבע משומנת.

4

ממלאים שק זילוף בריבה ומזלפים מעט ריבה לשקעים. מעבירים את התבנית לתנור ואופים כ-18 דקות עד שהעוגיות מתייצבות ומזהיבות.

להכנת הריבה

5

מניחים פטל אדום, סירופ מייפל ומחית וניל בסיר קטן ומבשלים מעל להבה נמוכה כ-30 דקות תוך שמערבבים מדי פעם.

6

מוסיפים מיץ לימון, מערבבים ומבשלים עוד 5 דקות. מניחים בצד לקירור, מוסיפים זרעי צ’יה ומערבבים.