מתכון

עוגיות ריבה מקמח שקדים

עוגיות הריבה האלו הן גם טבעוניות וגם נטולות גלוטן ובכל זאת מצליחות להיות טעימות להפליא

94,619 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2020
עוגיות ריבה מקמח שקדים. מתכון וסגנון: מיכל מוזס ואיוונה ניצן. צילום: דניאל לילה
עוגיות ריבה מקמח שקדים. מתכון וסגנון: מיכל מוזס ואיוונה ניצן. צילום: דניאל לילה

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למלית

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

2

מערבלים קמח שקדים, מלח, אבקת סודה לשתייה, שמן ומייפל במיקסר עם וו גיטרה לבצק אחיד.

3

יוצרים מהבצק כדורים בקוטר 2 ס”מ, מניחים בתבנית ולוחצים עם הבוהן במרכז ליצירת שקע.

4

אופים 5 דקות. מוציאים את העוגיות מהתנור, מניחים בכל שקע מעט ריבה (אם השקע מעט תפח לוחצים שוב) ומחזירים לתנור ל- 6-5 דקות נוספות עד שהריבה נמסה והעוגיות זהובות. מצננים.

5

שומרים את העוגיות עד שבוע בקופסה אטומה בטמפ’ החדר.