מתכון

עוגיות שושנים

עוגיות שושנים רכות ונימוחות של סבתות עם מילוי מתוק של חלבון מוקצף

10,068 בשלנים התעניינו במתכון זה
עוגיות שושנים של שף־קונדיטור שי גולן, מתוך "על החיים ועל האוכל" מאת עדי שילון | צילום: יוסף סוויד
עוגיות שושנים של שף־קונדיטור שי גולן, מתוך "על החיים ועל האוכל" מאת עדי שילון | צילום: יוסף סוויד

שימו לב: הכנת המתכון דורשת שעה לקירור הבצק + שעה להקפאת הרולדות.

לסיפור של עוגיות השושנים ועוד סיפורים נבחרים של עדי שילון

החומרים טבלת מידות ומשקלות

כל מוצרי החשמל למטבח עכשיו בהנחה מיוחדת באתר THREE SIXTY FIVE by MASHBIR

לבצק

למילוי

אופן ההכנה

מכינים את הבצק

1

בקערת המיקסר עם וו גיטרה מרככים את החמאה, אבקת הסוכר והמלח לתערובת אחידה וחלקה. מוסיפים את החלמונים ומערבבים להטמעה.

2

בקערה נפרדת מערבבים את החומרים היבשים: קמח, אבקת שקדים ואבקת אפייה. מוסיפים לקערת המיקסר כחצי מכמות תערובת היבשים ומערבבים במהירות אטית כחצי דקה. מוסיפים את יתר היבשים ומערבבים לקבלת בצק. חשוב לא לעבד את הבצק יותר מדי. מפסיקים לעבד ברגע שנוצר בצק.

3

מעבירים את הבצק למשטח העבודה, יוצרים מלבן, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למנוחה של שעה.

4

לאחר המנוחה מוציאים את הבצק למשטח העבודה וחוצים אותו לשניים. מרדדים כל חצי בין שני ניירות אפייה (או על משטח מקומח) למלבן בגודל 20 ס"מ על 40 ס"מ. מעבירים לתבנית ומכניסים למקרר בזמן שמכינים את המילוי.

מכינים את המילוי

5

בקערת המיקסר עם בלון הקצפה מקציפים את החלבונים במהירות בינונית־גבוהה עד קבלת קצף עדין. מוסיפים בהדרגה, תוך כדי הקצפה, את הסוכר עד קבלת קצף יציב, מבריק וחלק. מוסיפים את האינסטנט פודינג ומקציפים במהירות נמוכה רק עד הטמעה (הקצף מעט "יפול" בשלב הזה. זה שווה את זה. נשבע).

מרכיבים את שני חלקי העוגייה

6

מוציאים את מלבני הבצק מהמקרר ומורחים על כל אחד מהם כחצי מכמות המילוי לשכבה אחידה. נעזרים בנייר האפייה שעליו מונח הבצק ומגלגלים את הבצק לרולדה ארוכה. מכניסים למקפיא לחצי שעה עד שעה.

7

מוציאים מהמקפיא ופורסים לעוגיות.

8

מסדרים את העוגיות על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מקפידים על מרווחים של כ־2־3 ס"מ בין עוגייה לעוגייה.

9

מכניסים לתנור שחומם מראש ל־170־180 מעלות ואופים 15־20 דקות עד הזהבה. מצננים ואוכלים. אפשר לשמור בכלי אטום כיומיים־שלושה, אבל הכי טעים באותו היום.

המתכון מתוך הספר "על החיים ועל האוכל", עדי שילון, הוצאת כנרת זמורה דביר, 189 עמ', 138 שקלים. להשיג בחנויות הספרים.

"על החיים ועל האוכל" | מאת: עדי שילון
"על החיים ועל האוכל" | מאת: עדי שילון