מתכון

עוגיות שיבולת שועל, תפוחים ואגוזי פקאן

מלאות בחומרי גלם שעושים לנו טוב

52,670 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2016
עוגיות שיבולת שועל, תפוחים ואגוזי פקאן. צילום: דן לב | סגנון: אוריה גבע
עוגיות שיבולת שועל, תפוחים ואגוזי פקאן. צילום: דן לב | סגנון: אוריה גבע

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים 2 תבניות תנור בנייר אפייה.

2

מערבלים חמאה וסוכר כ-3 דקות במיקסר לקרם בהיר ואוורירי. מוסיפים ביצה ומערבלים עוד דקה לקבלת מרקם חלק ואחיד.

3

מנפים קמח, אבקת אפייה וסודה לשתייה לתוך התערובת, מוסיפים גם שיבולת שועל, קינמון ווניל ומערבלים דקה-שתיים עד לאיחוד החומרים.

4

מוציאים את הקערה מהמיקסר, מוסיפים קוביות תפוחים ואגוזי פקאן ומערבבים ידנית.

5

מניחים בתבניות תלוליות מהתערובת בקוטר 4 ס"מ בעזרת 2 כפות.

6

אופים 20-15 דקות עד הזהבה.

7

מצננים לטמפ' החדר ושומרים בקופסה אטומה במקרר (התפוחים חייבים קירור, כדי שלא יתקלקלו). רצוי לאכול באותו יום.

טיפ: אם בהמשך העוגיות נרטבות מהתפוחים, מחממים תנור ל-160 מעלות ומייבשים אותן 7-5 דקות. מצננים לטמפ' החדר לפני שמגישים. שומרים בקופסה אטומה.