סבתא לאה היא בעצם לאה בן שך, הסבתא של שני בן שך, חברתי הטובה. מאז הזכייה שלה בתחרות עוגות לפסח של "לאשה" בשנת 1960, דורות ההמשך קוראים לה "עוגת הפרס של סבתא לאה". כאן עדכנתי אותה בעדינות – שיחקתי עם הקמחים, מיתנתי מתיקות והוספתי ציפוי חמצמץ ורענן.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לקישוט
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל־165 מעלות. משמנים תבנית ומקמחים במעט שקדים טחונים.
2
טוחנים קמח שקדים, שקדים או אגוזים, שוקולד וקמח טפיוקה לתערובת פירורית ומניחים בצד.
3
מערבבים חלמונים, שמן זית, תמצית וניל, קליפת לימון ומיץ לימון בקערה קטנה לתערובת קרמית וחלקה.
4
מקציפים חלבונים וסוכר בקערה רחבה לתערובת תפוחה ובהירה, ומקפלים בעדינות את תערובת החלמונים לקציפת החלבונים.
5
מוסיפים לתערובת האגוזים והשוקולד אבקת אפייה ומלח, מערבבים ומקפלים לבלילה. יוצקים את התערובת לתבנית, מכניסים לתנור ואופים 40 דקות, עד שהעוגה יציבה. מוציאים מהתנור ומצננים.
6
בינתיים מקציפים שמנת מתוקה לקצפת חלקה ויציבה. מניחים על העוגה תלולית קצפת ומורחים מעט על הדפנות בעזרת מרית. מקשטים בריבת פטל.
כך מכינים ריבת פטל־מייפל ביתית מהירה וקלה
מבשלים 200 גרם פטל טרי או קפוא עם 6 כפות (70 גרם) סירופ מייפל או סוכר קנים וכף מיץ לימון מעל להבה נמוכה כ־20 דקות, עד שהפירות מתפרקים ומתקבלת ריבה דלילה ואדומה (בישול יתר יהפוך את הריבה לחומה).