מתכון

עוגת סולת כוסמין ופירות צלויים עם סירופ אניס ולואיזה

עוגת סולת חלומית, רטובה ועסיסית, שיכורה מסירופ ותבלינים עם פירות עונתיים צלויים מהגריל

14,849 בשלנים התעניינו במתכון זה
אפריל 2021
עוגת סולת כוסמין ופירות צלויים עם סירופ אניס ולואיזה של רינת צדוק | צילום: ניקי טרוק
עוגת סולת כוסמין ופירות צלויים עם סירופ אניס ולואיזה של רינת צדוק | צילום: ניקי טרוק

אימא שלי מכינה ביום הכיפורים עוגת סולת חלומית, רטובה ועסיסית, שיכורה מסירופ ותבלינים. עם השנים התחלתי להכין אותה בעצמי ושידכתי לה פירות עונתיים צלויים מהגריל. אל תוותרו על התוספת של הערק או הפרנו – היא מוסיפה טעם משגע.

להכנה בתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ (או מרובעת בגודל 15*15 ס"מ).

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לסירופ

לפירות הצלויים

לעוגה

להגשה

אופן ההכנה

מכינים סירופ

1

מבשלים מים, סוכר ולואיזה כ־10 דקות בסיר קטן (ללא כיסוי) מעל להבה גבוהה, עד שמתקבל סירופ דליל ומבושם. מסירים מהלהבה.

צולים את הפירות

2

מניחים פירות בקערה,מוסיפים סוכר, לימון, וניל ולואיזה ומערבבים. משהים בצד 2־3 דקות. בינתיים, מחממים שמן זית במחבת מעל להבה בינונית־גבוהה.מוסיפים למחבת את הפירות עם הנוזלים, צולים כ־8 דקות ומדי פעם מקפיצים את המחבת, עד שהפירות מקבלים סימני צריבה עדינים ומתרככים מעט. מוסיפים פרנו (או ערק) ומקפיצים את המחבת לערבוב. מסירים מהלהבה ומניחים בצד לקירור.

אופים את העוגה

3

מחממים תנור ל־180 מעלות ומשמנים תבנית בשמן זית.

4

מערבבים סולת, שקדים טחונים, קמח טפיוקה, אבקת אפייה ומלח בקערה רחבה. מערבבים בקערה נפרדת שמן זית, ביצים, סוכר וחלב לבלילה אחידה.

5

מאחדים בין תערובת הסולת לבלילת הביצים ומערבבים לתערובת אחידה. יוצקים את התערובת לתבנית האפייה, משטחים, מעבירים את התבנית לתנור ואופים כ־40 דקות, או עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה מגיח יבש.

6

מוציאים את העוגה מהתנור, יוצקים מעליה את הסירופ ואת נוזלי הצלייה של הפירות, ומסדרים מעל את הפירות הצלויים. מגישים לצד יוגורט (אם רוצים).