מתכון

עוגת שוקולד לוז

עוגת השוקולד הטעימה הזאת היא ללא קמח ומוגשת לעתים קרובות במהלך חג הפסח ובאירועים מיוחדים

19,126 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2021
עוגת שוקולד לוז. צילום מתוך הספר "Babka, Boulou & Blintez"
עוגת שוקולד לוז. צילום מתוך הספר "Babka, Boulou & Blintez"
  • תבנית קפיצית עגולה בקוטר 22־24 ס"מ
  • שעה ו-20 דקות
  • קל
  • כשר
  • אפייה

"היא בדרך כלל מצופה בשוקולד, אבל מצוינת גם עם אבקת סוכר וכף קצפת בצד".

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לעוגה

לציפוי

לקישוט

אופן ההכנה

מכינים את העוגה

1

מחממים תנור ל־160 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

2

מפזרים אגוזי לוז בתבנית בשכבה אחת וקולים 10־12 דקות להשחמה קלה. מערבבים מדי פעם כדי שייקלו בצורה אחידה. מוציאים מהתנור ומצננים.

3

מעלים את חום התנור ל־180 מעלות. משמנים תבנית עגולה בחמאה ומצפים בסוכר.

4

טוחנים דק בבלנדר את האגוזים הקלויים. מערבבים פנימה אבקת אפייה.

5

ממיסים שוקולד על בן מארי. מניחים בצד ומצננים קלות.

6

טורפים בקערת מיקסר חלמונים וביצה שלמה עם חצי מכמות הסוכר לתערובת בהירה וקרמית. מוסיפים את השוקולד המומס ומערבבים היטב. מקפלים פנימה את אגוזי הלוז הטחונים.

7

מקציפים בקערת ערבוב נפרדת חלבונים ואת יתר הסוכר, עד קבלת קצף יציב ונוקשה (להיזהר מהקצפת יתר, שעלולה לייבש ולשבור את הקצף). מקפלים אותו לתערובת השוקולד ויוצקים את הבלילה לתבנית.

8

אופים 40־45 דקות, עד שסכין הננעצת במרכז יוצאת נקייה. מוציאים מהתנור, פותחים את התבנית הקפיצית ומקררים את העוגה 2־3 דקות. הופכים על רשת ומקררים לחלוטין.

מכינים את הציפוי

9

ממיסים שוקולד על בן מארי. מוסיפים רום או ליקר ומסירים מהאש. מוסיפים חמאה בהדרגה ומערבבים עד שהציפוי חלק וקרמי.

10

מניחים את הציפוי בצד ל־5 דקות, עד שהוא מתקרר אך לא מתייצב, ומורחים על העוגה (שומרים את השאריות בכלי אטום בטמפרטורת החדר עד 3 ימים). מקשטים באגוזי לוז או בשקדים מולבנים קצוצים (לא חובה).