מתכון

עלי תות ממולאים

מנה צבעונית, מזינה, טעימה ועונתית מאוד, שכן עונתו של פרי עץ התות קצרה באופן אכזרי, כמו כל מה שקשור באביב המסעיר שלנו

8,640 בשלנים התעניינו במתכון זה
מאי 2022
עלי תות ממולאים של מיכל חביביאן. צילום: שני בריל
עלי תות ממולאים של מיכל חביביאן. צילום: שני בריל

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למילוי

לרוטב

אופן ההכנה

1

מביאים לרתיחה סיר עם מים וחולטים עלי תות כמה שניות לריכוך. מעבירים לקערה עם מים קרים לעצירת הבישול ומניחים בשכבה אחת על מגבת.

מכינים את המילוי

2

מחממים שמן זית בסיר ומטגנים פריקה 2 דקות תוך כדי ערבוב. מוסיפים מים רותחים, מתבלים במלח ופלפל שחור, מערבבים, מכסים ומבשלים 20 דקות לריכוך. מכבים את הלהבה ומצננים מחוץ למקרר לטמפרטורת החדר. מוסיפים את יתר מרכיבי המילוי, למעט שסקים או משמשים, ומערבבים.

3

משטחים עלה עץ תות על משטח עבודה עם העורקים כלפי מעלה ומניחים בחלק התחתון כפית מהמילוי ופרוסת שסק או משמש. מקפלים את שני צדי העלה מעל המילוי ומגלגלים. ממשיכים עם יתר העלים והמילוי.

מכינים את הרוטב

4

מערבבים בקערה את כל המרכיבים לתערובת אחידה.

5

מרפדים תחתית של סיר רחב בעלי תות ומסדרים מעל בצפיפות את עלי התות הממולאים. יוצקים מעל את הרוטב, מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעה לריכוך.

כך תנביטו קטניות בזריזות

משרים 8 שעות בשפע מים חצי כוס מכל אחת מהקטניות הבאות: עדשים כתומות, צהובות ושחורות, שעועית מש וכוסמת. מעבירים למסננת ל־24 שעות נוספות ומרטיבים 3־4 פעמים במהלך היממה. מחלקים למנות קטנות ומאחסנים במקפיא (עד חודשיים־שלושה).