מתכון

פאראטה חובזה

ההשראה למאפה הזה מגיעה גם מהפאראטה ההודית וגם מהפטאייר של המטבח הערבי הממולא בעשבים מקומיים עזי טעם

אפריל 2019
פאראטה חובזה של שף ענר בן רפאל. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דלית רוסו
פאראטה חובזה של שף ענר בן רפאל. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דלית רוסו

אוכל הודי

החומרים טבלת מידות ומשקלות

הטבה לקוראי השולחן: משלוח חינם בכל הזמנה של תוצרת חקלאית פרימיום באתר "פרשוק"

לבצק

למלית

להגשה (לא חובה)

אופן ההכנה

מכינים את הבצק

1

לשים את מרכיבי הבצק בידיים כ־10 דקות עד לקבלת בצק אחיד.

2

מכסים במגבת לחה ומשהים כחצי שעה. מחלקים את הבצק לכדורים במשקל של כ־150 גרם כל אחד, מכסים במגבת לחה ומשהים כשעתיים.

מכינים את המלית

3

מחממים במחבת רחבה שמן זית ומטגנים את עלי החובזה תוך כדי ערבוב במלקחיים עד שהעלים מאבדים מנפחם. מעבירים למסננת, סוחטים ומצננים. קוצצים את עלי החובזה דק, מעבירים לקערה, מוסיפים זעתר, סומאק, מלח ופלפל ומערבבים.

4

מושחים כל כדור בצק במעט שמן זית ופותחים אותו בידיים לעלה מלבני דקיק בעובי 2־3 מ"מ. מניחים על כל עלה שכבה דקה של המלית, משאירים 3 ס"מ חשופים בשוליים.

5

מגלגלים את עיגול בצק לרולדה, מפתלים את הרולדה לצורת שבלול ומשטחים לדיסקית בעובי של 4־5 מ"מ, כך שנוצרת מעין פיתה בצורת שבלול.

6

מחממים מחבת ללא שמן על אש בינונית וקולים כל פאראטה כ־3 דקות מכל צד עד שהיא מזהיבה. מומלץ להגיש עם רסק עגבניות או יוגורט מעורבב עם מעט שמן זית.