מתכון

פורקטה טלה

כל מי שמטייל בשווקי איטליה יודע שלאכול פורקטה בתוך פיאדנה עם עלי ארוגולה זה גן עדן ממש

40,690 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2020
  • פורקטה טלה של ארז קומרובסקי. צילום: מתן שופן
    פורקטה טלה של ארז קומרובסקי. צילום: מתן שופן
  • פורקטה טלה של ארז קומרובסקי. צילום: מתן שופן
    פורקטה טלה של ארז קומרובסקי. צילום: מתן שופן

פה יצרתי פורקטה מפלדה טלה. במקום לטחון אותה, עשיתי ממנה רולדה עשירה עם גרידת לימון, שום ירוק וזרעוני שומר. פגז.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־250 מעלות. מערבבים שום ירוק, פטרוזיליה וגרידת לימון. מניחים את התערובת על פאלדה פתוחה (כאשר השומן כלפי מטה) כשכבה אחידה ומגלגלים אותה כרולדה. מצפים את הרולדה בזרעי שומר, פלפל שחור ומלח. קושרים את הרולדה עם חוט קשירה ייעודי.

2

מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה, יוצקים שמן זית ומכניסים לתנור לרבע שעה. מנמיכים את הטמפרטורה ל־180 מעלות וצולים עוד חצי שעה. מוציאים ומניחים למנוחה של רבע שעה. פורסים ומגישים.