מתכון

פיצה מתוקה עם גבינה ואגסים

את הגבינה והטופינג (אגסים ביין ותבלינים חמים של חורף) מניחים ואופים מעל הבצק בדיוק כמו בפיצה

1,417 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוקטובר 2019
של ליאור משיח. צילום: טל סיון ציפורן. סטיילינג: דיאנה לינדר
של ליאור משיח. צילום: טל סיון ציפורן. סטיילינג: דיאנה לינדר

בצק פיצה בסיסי לקינוחים

שימו לב: זמן ההכנה לא כולל זמן הכנת הבצק.

פיצה בקוטר 24 ס"מ

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למלית ריקוטה

לטופינג

להגשה

אופן ההכנה

מכינים סירופ לבישול האגסים

1

מחממים יין אדום, סוכר, מים, קינמון, מקל וניל והל בסיר בינוני רק עד שהסוכר נמס.

2

מוסיפים לנוזל אגסים ומבשלים 30־20 דקות עד שהם מתרככים וסכין חודרת את בשרם בקלות. מוציאים את האגסים מהסירופ ומניחים להם להתקרר (את הרוטב אפשר לשמור, לצמצם ולהגיש בצד).

מכינים מלית ריקוטה

3

מערבבים אבקת סוכר, ריקוטה, קינמון, אגוז מוסקט ותמצית וניל לתערובת אחידה.

מרכיבים ואופים

4

מחממים תנור ל־180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. משטחים את בצק הפיצה לעיגול בתוך רינג בקוטר 24 ס"מ או לעיגול חופשי.

5

מורחים על פני הבצק שכבה אחידה של מלית, משאירים שוליים חשופים ברוחב של כ־1 ס"מ. פורסים חצאי אגס דק לרוחב - לא חותכים את הפרוסות עד הסוף. מניחים את האגסים על המלית פרוסים כמניפה כאשר הצד הקעור כלפי מעלה, מפזרים שקדים פרוסים, מברישים את השוליים בביצה ובוזקים מעל סוכר חום או סוכר וניל.

6

אופים 30 דקות עד שהבצק תופח ומזהיב מאוד. מגישים לצד חלב מרוכז או קרם פרש.