מתכון

פיתות מקמח מלא במילוי ממרח שקדים

בצק הפיתות ממולא בממרח שקדים שנותן להן טעם עמוק. אפשר לקחת אותן לכיוון מלוח או מתוק ולשדך להן מה שאוהבים

1,052 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2019
פיתות מקמח מלא במילוי ממרח שקדים של רינת צדוק. צילום: שני בריל
פיתות מקמח מלא במילוי ממרח שקדים של רינת צדוק. צילום: שני בריל

מתכון לממרח שקדים

מתכון לחלב שקדים

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק

לחלב דבש (לא חובה)

אופן ההכנה

1

ממסים את השמרים במים, מוסיפים קמח מלא, סירופ מייפל, שמן זית ומלח ומערבבים עד לקבלת בצק רך ואחיד.

2

מניחים את כדור הבצק בקערה מקומחת קלות, מכסים במגבת ומתפיחים כ־40 דקות. מחלקים את הבצק ל־10 חלקים – כ־50 גרם ליחידה, מגלגלים לכדורים, מניחים על משטח מקומח קלות, מכסים במגבת ומתפיחים כ־30 דקות.

3

מרדדים או פותחים כל כדור עם הידיים, מניחים במרכז כפית ממרח שקדים וסוגרים שוב לצורת כדור. מרדדים כל כדור לפיתה שטוחה.

4

מחממים מעט שמן זית במחבת ומטגנים את הפיתות עד שהן מזהיבות. מערבבים את מרכיבי חלב הדבש ומגישים עם הפיתות.