מתכון

פסטרמה עגל חלב

פסטרמה עזת טעמים שכיף לאכול בסנדוויץ’ אבל גם להגיש פרוסה על צלחת חגיגית

2,170 בשלנים התעניינו במתכון זה
פסטרמה עגל חלב. צילום: דן לב | סגנון: אוריה גבע
פסטרמה עגל חלב. צילום: דן לב | סגנון: אוריה גבע

דואה, תערובת התבלינים המצרית העשירה בגרגרי כוסברה וכמון, מעניקה לבשר ריח שקשה לעמוד בפניו.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מורחים את נתחי הבשר בתבלינים היבשים ומעסים אותם כ-2 דקות. מוסיפים שמן זית וממשיכים לעסות עוד כ-2 דקות.

2

מניחים בכלי סגור ומעבירים לקירור ל-4 ימים. יש להניח את הנתח על רשת בתוך הכלי או להפוך אותו פעם ב-24 שעות.

3

מאדים את גושי הבשר בכלי אידוי (רצוי מבמבוק) כ-25 דקות. מצננים ושומרים במקרר עד שבוע.