מתכון

פסטרמה קייג'ן

פסטרמה ביתית שמקבלת את הטעמים שלה מתערובת הקייג'ן שבמטבח האמריקאי מתבלת מאכלי גריל וברביקיו

3,074 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2016
פסטרמה קייג'ן
פסטרמה קייג'ן

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למרינדה:

לציפוי:

אופן ההכנה

מכינים את המרינדה ומשרים את הנתח:

1

מערבבים את חומרי המרינדה לאיחוד.

2

מניחים את הנתח בתבנית מלבנית ויוצקים עליו את המרינדה. מכסים בניילון ומעבירים למקרר ל-24 שעות. מדי כמה שעות הופכים את הנתח בתוך המרינדה.

3

שעתיים לפני הצלייה מוציאים את הנתח מהמקרר ומהמרינדה כדי שיחזור לטמפ' החדר.

מצפים וצולים:

4

מחממים תנור ל-230 מעלות.

5

מערבבים שמן זית עם קייג'ן. מייבשים את הנתח בנייר סופג ומורחים אותו בתערובת מכל הכיוונים.

6

מניחים את הנתח על רשת בתנור ותחתיה תבנית עם מים, שתקלוט את נוזלי הצלייה ותוסיף לחות. צולים 10 דקות, מורידים את הטמפ' ל-160 מעלות וצולים עוד 55 דקות. לקראת תום הצלייה נועצים במרכז הנתח שיפוד עץ. הנתח מוכן כשנקווה ממנו נוזל שקוף או שום נוזל.

7

מוציאים את הנתח מהתנור. אם רוצים להגיש חם, ממתינים 5 דקות ורק אז פורסים; אם רוצים להגיש קר — יש לתת לנתח לפחות שעה של צינון לפני הפריסה.