מתכון

פשטידת ברוקולי וגבינה

מתכון לפשטידת ברוקולי חגיגית, מתוך ספרו הוותיק של קובי בר, "פשטידות"

359,732 בשלנים התעניינו במתכון זה
מאי 2019
פשטידת ברוקולי. shutterstock
פשטידת ברוקולי. shutterstock

מתכון לתבנית בגודל 35X10 ס"מ.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

הטבה לקוראי השולחן: משלוח חינם בכל הזמנה של תוצרת חקלאית פרימיום באתר "פרשוק"

לרוטב:

אופן ההכנה

1

מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות).

2

חותכים את הברוקולי ושמים בקערה גדולה.

3

מוסיפים את החמאה המומסת, הגבינות, השמנת החמוצה, הביצים, הקמח והאגוז המוסקט ובוחשים היטב. מתבלים במלח ובפלפל לפי הטעם ובוחשים היטב.

4

משמנים את התבנית וזורים בתחתיתה את הסולת, יוצקים מעל את תערובת הברוקולי ואופים כ-50 דקות.

5

מכינים את הרוטב: ממיסים את החמאה בסיר קטן, מוסיפים את הקמח ובוחשים לתערובת אחידה. מוסיפים את השמנת המתוקה ומבשלים עד שהרוטב יסמיך. מתבלים באגוז מוסקט, במלח ובפלפל לפי הטעם.

6

יוצקים את הרוטב על הפשטידה החמה ומניחים 5 דקות לפני ההגשה.