מתכון

צ'וקור במלית בשר וחצילים

את הצ'וקור מכינים אצלנו בגרסת ענק משפחתית

44,676 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2020
צ'וקור במלית בשר וחצילים של רות אוליבר | צילום: דן פרץ | סגנון: אוריה גבע
צ'וקור במלית בשר וחצילים של רות אוליבר | צילום: דן פרץ | סגנון: אוריה גבע

ממלאים את הבצק לרולדה ארוכה, מגלגלים אותה לשבלול מהמרכז לשוליים ואופים בתבנית עגולה, שתומכת במבנה הספירלי.

תבנית בקוטר 24 ס"מ

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למריחה

אופן ההכנה

מכינים את המלית

1

מאדים בצל במחבת עם שמן 10 דקות על להבה נמוכה לריכוך והזהבה. מוסיפים שום ובשר ומטגנים עד שהפירורים משנים את צבעם.

2

מוסיפים חצילים קלויים, מיץ לימון, קינמון, מלח ופלפל ומערבבים עוד דקה. מסירים מהכיריים ומצננים היטב.

ממלאים ואופים

3

פורשים את הבצק, עורמים מלית לאורך אחת הפאות הארוכות שלו ומגלגלים לגלילה. מגללים את הגלילה לשבלול בתבנית משומנת מהמרכז החוצה. מעבירים למקרר לרבע שעה. בשלב זה אפשר להקפיא.

4

מחממים תנור ל-190 מעלות.

5

לפני האפייה מורחים בביצה ומפזרים שומשום ו/או קצח.

6

אופים כ-40 דקות עד שהמאפה זהוב לחלוטין.