מתכון

קדרת שעועית חמצמצה

את הקדרה הזאת נשים גרוזיניות היו מכינות לגבר שחזר ממסע ארוך או מקרב. היא נחשבת למאכל שמחזיר את כל האנרגיה

אוגוסט 2019
קדרת שעועית חמצמצה של ננה שרייר. צילום: דניאל לילה
קדרת שעועית חמצמצה של ננה שרייר. צילום: דניאל לילה

מניחים אותה על השולחן בתוך כיכר קטנה מרוקנת של לחם שיפון או בכלי חרס ייעודי.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

הטבה לקוראי השולחן: משלוח חינם בכל הזמנה של תוצרת חקלאית פרימיום באתר "פרשוק"

אופן ההכנה

1

מביאים לרתיחה שעועית עם שפע מים בסיר גדול. מנמיכים ללהבה נמוכה ומבשלים כ- 35 דקות לריכוך חלקי.

2

מועכים מעט את השעועית בתוך הסיר בעזרת ממעך תפוחי אדמה, כך שחלק מהתרמילים מתפרקים וחלק נותרים שלמים. אם אין ממעך, מוציאים החוצה כ- 1/3 מכמות השעועית, מועכים גס במזלג ומחזירים לסיר.

3

מוסיפים בצל ושום ומבשלים 30 דקות. מוסיפים את כל שאר החומרים ומבשלים עוד 10 דקות. מגישים חם.

4

שומרים עד 4 ימים בקופסה אטומה במקרר.