מתכון

קוביות מקפא שקדים ומשמשים

חטיף קטן וקר, חמוץ ומתוק, שטעמו דומה לגלידה, רק שהוא טבעי ובריא

יוני 2019
קוביות מקפא שקדים ומשמש של רינת צדוק. צילום: שני בריל
קוביות מקפא שקדים ומשמש של רינת צדוק. צילום: שני בריל
  • תבנית בגודל 35*20 ס"מ
  • 25 דקות הכנה + 10 שעות התייצבות והשריה מקדימה
  • קל
  • כשר
  • טבעוני

ההשראה לחטיף הגיעה משיעור מתוקים טבעיים (ללא סוכר מעובד) במרכז להנהגת הבריאות של ד"ר אורי מאיר צ'יזיק.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

כל מוצרי החשמל למטבח עכשיו בהנחה מיוחדת באתר THREE SIXTY FIVE by MASHBIR

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2

מניחים בתבנית את חצאי המשמשים כשהצד הפתוח (שבו היה הגלעין) פונה כלפי מעלה ואופים כ־18 דקות עד שהמשמשים מזהיבים, מתרככים מעט אך לא מתפרקים.

3

טוחנים את המשמשים בבלנדר למחית חלקה, מוסיפים 2 כפות מדבש הענבים, מערבבים ומצננים. 

4

משרים את הקשיו והשקדים בקערה מלאה במים 6־8 שעות, מסננים ושוטפים.

5

ממסים חמאת קקאו בבן מארי ומעבירים לבלנדר או למעבד המזון. מוסיפים קשיו, שקדים, מים, קרם קוקוס, דבש ענבים, סירופ מייפל ומלח וטוחנים לקרם חלק.

6

יוצקים את הקרם לתבנית מרופדת בניילון נצמד או בנייר אפייה

7

יוצקים לתבנית פסי אורך דקים ממחית המשמשים. בעזרת שיפוד או סכין יוצרים שיוש של מחית המשמשים. חובטים מעט את התבנית נגד משטח העבודה (כדי שמחית המשמשים תגיע גם לתחתית) ומעבירים למקפיא לשעתיים לפחות.

8

מעבירים את המקפא לקרש חיתוך ובעזרת סכין שף חותכים לריבועים בגודל 3 ס״מ.