מתכון

קציצות עוף בלימון פרסי

הלימון הפרסי עם הבצל והכורכום יוצרים תבשיל חמוץ בעל טעמים ומראה לא שגרתיים

66,702 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2021
קציצות עוף בלימון פרסי של אביגאל כהן. סטיילינג: אוריה גבע (צילום: דניאל לילה)
קציצות עוף בלימון פרסי של אביגאל כהן. סטיילינג: אוריה גבע (צילום: דניאל לילה)

החומרים טבלת מידות ומשקלות

הטבה לקוראי השולחן: משלוח חינם בכל הזמנה של תוצרת חקלאית פרימיום באתר "פרשוק"

לרוטב

אופן ההכנה

מכינים את הקציצות

1

מערבבים את חומרי הקציצות לתערובת אחידה. יוצרים קציצות עגולות בקוטר 4 ס"מ, מכסים ומקררים שעה.

2

מחממים שמן רדוד במחבת, מטגנים את הקציצות 4-3 דקות להזהבה משני הצדדים ומוציאים לנייר סופג.

מכינים את הרוטב ומבשלים

3

מטגנים בצל בסיר עם שמן 10-8 דקות להזהבה. מוסיפים לימונים פרסיים, כורכום, מלח, פלפל שחור ומים ומביאים לרתיחה.

4

מוסיפים את הקציצות לסיר הרוטב, מכסים ומבשלים 20 דקות על להבה נמוכה עד שהקציצות נצבעות בצהוב והרוטב מסמיך. אם צריך, מוסיפים עוד מים רותחים.