מתכון

קרם גזר וסומאק

הגזרים מבושלים בתוך המיץ של עצמם עד שהמיץ מתאדה לחלוטין והגזרים בוהקים מצבע כתום וממתיקות גזרית

4,268 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2020
קרם גזר וסומאק של תומר ניב. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר
קרם גזר וסומאק של תומר ניב. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מניחים גזרים בסיר בינוני ויוצקים מיץ גזר עד לכיסוי. מבשלים ברתיחה מלאה כשעה עד שהמיץ מתאדה לחלוטין.

2

מוסיפים מלח, פלפל ומיץ לימון וטוחנים במוט ריסוק ידני או בבלנדר לקבלת פירה. למרקם קטיפתי אפשר גם להעביר דרך מסננת.

3

מעבירים לקערה, מפזרים סומאק ומגישים.