מתכון

קרם פטיסייר של דלאל

קרם קלאסי לפחזניות, אקלרים, טארטים או טארטלטים, מילפיי (עוגת נפוליאון) ועוד. אפשר להגידש בכוס עם פירות טריים

1,517 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2020
קרם פטיסייר של דלאל. צילום:
קרם פטיסייר של דלאל. צילום:

ברגע שמשתלטים על המתכון הבסיסי אפשר לשדרג אותו בעזרת תמציות טעם טבעיות כמו שקדים או ורדים.

שימו לב, המתכון כולל כ-3 שעות קירור.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

הטבה לקוראי השולחן: משלוח חינם בכל הזמנה של תוצרת חקלאית פרימיום באתר "פרשוק"

אופן ההכנה

1

מביאים לרתיחה חלב, וניל ו-2 כפות סוכר בסיר קטן.

2

טורפים בקערה חלמונים עם יתרת הסוכר לקרם בהיר. מנפים פנימה קורנפלור וטורפים למרקם חלק.

3

יוצקים בהדרגה רבע מהחלב הרותח לקערה עם החלמונים תוך כדי טריפה נמרצת. מעבירים את תכולת הקערה לסיר החלב ומבשלים על להבה בינונית תוך כדי ערבוב עד שהקרם מסמיך. מכבים את האש, מוסיפים חמאה ומערבבים עד שהיא נטמעת בתערובת.

4

מעבירים את הקרם לתבנית רחבה, מכסים אותו ישירות בניילון נצמד (כדי שלא ייווצר קרום) ומצננים כ-20 דקות. מעבירים למקרר לכ-3 שעות להתייצבות.

5

לפני המילוי מערבלים במיקסר דקה-שתיים לריכוך.