מתכון

ריגטוני בקרם ברוקולי, שומר, צלפים ופקורינו

מנה פשוטה ומנחמת. קרם ברוקולי ושמן זית עוטף את הפסטה ושומר טרי, גבינת פקורינו וצלפים מחדדים את הטעם

6,483 בשלנים התעניינו במתכון זה
מאי 2021
ריגטוני בקרם ברוקולי, שומר, צלפים ופקורינו של שף מנה שטרום | צילום: מיכל רביבו
ריגטוני בקרם ברוקולי, שומר, צלפים ופקורינו של שף מנה שטרום | צילום: מיכל רביבו

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

ממלאים סיר במים, ממליחים ומביאים לרתיחה. מכינים קערת מי קרח. חולטים ברוקולי, זוקיני ושיני שום במים הרותחים 4 דקות, מסננים ומעבירים מיד למי הקרח. 

2

מסננים את הירקות, מעבירים למעבד מזון ומעבדים. מוסיפים בהדרגה, תוך כדי טחינה, שמן זית ואחריו גבינת פקורינו.

3

מבשלים פסטה לפי הוראות היצרן ומסננים. 

4

מוסיפים את הפסטה לקרם הברוקולי והזוקיני ומערבבים. מחלקים את הפסטה לצלחות הגשה, מקשטים בפרוסות שומר ומעט צלפים, מזלפים מעל מעט שמן זית ומגישים.

מתוך הספר "געגועים לאיטליה", הוצאה עצמית, 207 עמודים, 84 שקלים. הספר מגיע בגרסה כשרה ובגרסה לא כשרה.

געגועים לאיטליה, מנה שטרום. צילום: מיכל רביבו
געגועים לאיטליה, מנה שטרום. צילום: מיכל רביבו