מתכון

תבית זנב שור ופריקה

על התבית הזה באמת אין הרבה מה להגיד חוץ מאשר "רוצו וקנו מהר זנב רציני שייעשה את החורף שלכם טעים-טעים"

4,651 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2019
תבית זנב שור ופריקה של ארז קומרובסקי | צילום: בן יוסטר
תבית זנב שור ופריקה של ארז קומרובסקי | צילום: בן יוסטר

אם אתם לא בקטע של זנב, אפשר להחליף אותו באוסובוקו עגל (מרגל קדמית) לא פרוס.

גיוון: מחליפים את זנב השור בנתח אוסובוקו עגל במשקל 2 ק"ג – מורחים בתבלינים ומשחימים במחבת כ- 10 דקות. ממשיכים לפי המתכון.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לשימון הנתחים והסיר

לתערובת התבלינים

אופן ההכנה

1

כותשים את התבלינים במכתש ועלי או במטחנת קפה/תבלינים.

2

מחממית מחבת כבדה עם שמן זית ומטגנים פרוסות כרישה על להבה בינונית כ-10 דקות עד שהן מעט מזהיבות. מוציאים ושומרים בצד.

3

שמים זנבות שור בקערה עם מעט שמן וחצי מכמות תערובת התבלינים ומערבבים.

4

מלהיטים את המחבת, מוסיפים את הזנבות וצולים כ-5 דקות מכל הצדדים עד להשחמה קלה.

5

מערבבים פריקה עם יתרת תערובת התבלינים, עגבניות קצוצות, הכרישה המטוגנת, צימוקים ומלח.

6

מחממים תנור ל-160 מעלות.

7

משמנים תחתית של סיר ברזל גדול במעט שמן ומרפדים אותו בחצי מכמות תערובת הפריקה. מניחים עליה את זנבות השור ומכסים ביתרת הפריקה. יוצקים לסיר כוס מים רותחים ומניחים נייר אפייה בצמוד לפריקה. עוטפים את מכסה הסיר ברדיד אלומיניום (כדי לשמור על האדים) וסוגרים.

8

אופים כשעתיים, מורידים את טמפ' התנור ל-110 מעלות ואופים לילה שלם. מדי כמה שעות בודקים את התבשיל, ואם הוא יבש מאוד מוסיפים 1/2 כוס מים רותחים.