חיפוש מתקדם

קרם מסקרפונה על מצע קדאיף עם תאנים טריות בסירופ זעפרן

מתכון לקרם מסקרפונה על מצע קדאיף עם תאנים טריות בסירופ זעפרן
צילום: דניה ויינר

גרסה אנינה לכנאפה בתוספת תאנים טריות וסירופ שזוף.

החתונה היוונית שלי

יום שישי בצהריים, הזמן עומד מלכת. קרני שמש מלטפות את אדוות הגלים, והקצף הלבן משוחח עם השמיים התכולים בדיאלוג שלקוח מעולם אחר. שורה של מאזטים מקבלים את פני האורחים. מוזגים כוסית של אלכוהול ונותנים לשמש לסדר את הראש. ממשיכים עם התפריט בניחותא, עד לשקיעה האדומה. האורחים מתגודדים סביב הכלה היפה, אוחזים בכוסית של אוזו או קמפארי תפוזים ומתחילים להיכנס לאווירת נופש ים תיכונית מהסוג הפשוט והאנין. יאסו.

חומרים

לקדאיף:
לקרם מסקרפונה:
לסירופ זעפרן:

אופן ההכנה

  1. מכינים את הסירופ: מבשלים את החומרים כחצי שעה על אש קטנה עד לקבלת סירופ.
  2. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  3. מכינים את הקדאיף: מערבבים אטריות עם חמאה מומסת ויוצרים מהן תחתיות עגולות בקוטר 5-4 ס”מ על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מפזרים מעל אבקת סוכר.
  4. אופים כ-15-10 דקות, עד שהקדאיף מזהיב יפה.
  5. מכינים קרם מסקרפונה: מערבבים את הגבינה עם שאר החומרים לתערובת חלקה ואחידה.
  6. מרכיבים את המנה: מזלפים מעט קרם מסקרפונה על בסיס קדאיף, מניחים מעל פרוסת תאנה ומזלפים מעט מהסירופ.
23 בפברואר 2016
תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *