איך מכינים תבשיל דגים? כל הטיפים להצלחה

דג ברוטב עגבניות ושומר של מיכל מוזס. סטיילינג: טליה אסיף (צילום: דן לב)
דג ברוטב עגבניות ושומר של מיכל מוזס. סטיילינג: טליה אסיף (צילום: דן לב)

מתי מתבלים, איך מעבבים ולמה הרוטב חייב לבעבע? הטריקים שישדרגו את תבשילי הדגים שלכם

21 באוקטובר 2021

קנייה וטיפול מבקשים מהמוכר להכין את הדגים לבישול, כולל קשקוש, ניקוי וחיתוך לגודל הרצוי.

עם או בלי עור תלוי בכם. העור שומר על העסיסיות של הנתחים, אבל מרתיע חלק מן הסועדים. את האדרות והראשים שומרים להכנת ציר.

עקרון השקשוקה הרוטב חייב להיות מאוזן לפני שמוסיפים את הדגים, כי מרגע שהוספתם אותם אי אפשר לערבב.

טיפ תיבול רגע לפני שמוסיפים את הנתחים לרוטב ממליחים ומפלפלים אותם.

הרוטב חייב לבעבע מכניסים את הדגים לרוטב מבעבע, כדי שייסגרו ולא יפרישו נוזלים.

מפנים מקום מזיזים בעדינות את הירקות בסיר ומניחים את הדגים בזהירות, כדי שהרוטב לא ישפריץ עליכם.

כמה זמן? 4-5 דקות בישול יספיקו (לנתחים ולא לדג שלם). כבו את הלהבה והשאירו את הסיר מכוסה עוד 10 דקות. הדג ימשיך להתבשל לאיטו בסיר החם.

כך תכינו ציר דגים זריז

3 תוספות לקדרת דגים

1 .הכי פשוט והכי טעים – חלה טרייה. בימי שישי מתפנקים עם חלת "ויז'ניץ" מתקתקה, שקונים בבני ברק או במכולות ברחבי גוש דן.

2 .קוסקוס ביתי או כזה שמכינים אינסטנט. לכו על קוסקוס מלא – גם יותר טעים וגם יותר בריא.

3 .בורגול – מטגנים בצל וגזר בשמן זית. מוסיפים בורגול, מים וציר דגים, מכסים ומבשלים 20 דקות.

נתחי דג בתבשיל דלעת מבושם

דג ברוטב עגבניות ושומר