האחים והאחיות

השף־קונדיטוריות של קבוצת האחים

אריה קסטיאל ודורון גרונוביץ' (האחים). צילום: אפרת לוזונוב; סטיילינג: עינב רייכנר
אריה קסטיאל ודורון גרונוביץ' (האחים). צילום: אפרת לוזונוב; סטיילינג: עינב רייכנר

אריָה קסטיאל ודורון גרונוביץ' עובדות יחד מרגע הרעיון ועד שהקינוח או המאפה מוגש על הצלחת - במסעדת האחים, דוק, אייבי ובמכולת האחים

7 במרץ 2022

כמו צמד אחיות, שמשלימות זו את המשפטים של זו, כך מתנהלות אריָה קסטיאל ודורון גרונוביץ' בקונדיטוריה של קבוצת האחים (האחים, דוק, אייבי ומכולת האחים): הן מגלגלות יחד רעיונות לקינוחים, משוחחות במשך שעות על קרמים ובצקים (לפעמים גם אחרי שהעבודה נגמרת), מתלהבות יחד מחומר גלם חדש או מפירות בעונתם, ומשלימות אישה את הקינוחים של רעותה.

לכל מתכוני הקינוחים של אריה קסטיאל ודורון גרונוביץ'

אריה קסטיאל ודורון גרונוביץ' (האחים). צילום: אפרת לוזונוב; סטיילינג: עינב רייכנר
אריה קסטיאל ודורון גרונוביץ' (האחים). צילום: אפרת לוזונוב; סטיילינג: עינב רייכנר

ארָיה קסטיאל (33) שף־קונדיטורית בקבוצת האחים

"אני נמשכת לחומרי גלם שמגיעים מהסביבה הקרובה שלנו. זה אומר שהאוכל יהיה טרי, ולכן גם הכי טעים"

ביוגרפיה החלה את דרכה המקצועית בלימודי סוציולוגיה ועבודה במשרד פרסום. כשהחליטה לשנות כיוון, היא פנתה לעבודה כקונדיטורית ובמקביל למדה קונדיטוריה באסטלה. עבדה במשך שנתיים במאפיית לחמים, כשנה במסעדת דלאל ולפני ארבע שנים הצטרפה לקבוצת האחים.

למה דווקא קונדיטוריה "שתי התכונות שהכי מאפיינות אותי הן פרקטיות לצד חולמנות ובהייה. בקונדיטוריה אני יכולה להיות מאוד פעילה – להתרוצץ, לשקול, להרים, לערבב, לקפל ולחשב מתכונים, אבל גם לחתוך תותים או לקלף מנגו במשך שעות, ותוך כדי לחלום ולהרהר בלי הפרעה".

די־אן־איי מקצועי "אני מתחברת למנות שיש בהן מעט אלמנטים – מנות פשוטות שנעימות בעין. אני נמשכת לחומרי גלם שמגיעים מהסביבה הקרובה שלנו. זה כמעט תמיד אומר שהאוכל יהיה טרי, ולכן גם הכי טעים. אחד מהדברים הכי רומנטיים בעיניי הוא להכין ריבת תפוזים סיניים מהעץ בחצר, או לקטוף טגטס (צמח קיץ עונתי) ברחובות תל אביב ולעשות ממנו סירופ או קרם".

מנה מייצגת "קציפת לואיזה עם קומפוט של תותים וויטראז' שקדים. זה קינוח פשוט עם שלושה אלמנטים. הטעמים שלו עדינים, חומרי הגלם שלו מפה וכל אחד יכול להכין אותו בבית".

למי היית רוצה להגיש את המנה הזאת? "לסופרת איין ראנד. בספריה היא מעודדת יצירתיות, הגשמה עצמית וחתירה לאושר. היא סמל עבורי לאחריות אישית על רמת האושר שלי ועל הכישורים הקיימים בי".

עוגת שמרים רוגלעך של אריה קסטיאל ודורון גרונוביץ' (האחים). צילום: אפרת לוזונוב; סטיילינג: עינב רייכנר
עוגת שמרים רוגלעך של אריה קסטיאל ודורון גרונוביץ' (האחים). צילום: אפרת לוזונוב; סטיילינג: עינב רייכנר

למתכון עוגת רוגעלך

דורון גרונוביץ' (29) שף־קונדיטורית בקבוצת האחים

"אני אוהבת להתעמק בחומרי הגלם ובתהליך שהם עוברים, ולראות איך בסוף נוצר מהם קינוח שעולה על סך חלקיו"

ביוגרפיה למדה קונדיטוריה בבית הספר בישולים. עבדה בקונדיטוריה של מסעדת דלאל, ומשם הגיעה למסעדות הנוכחיות. במקביל היא סטודנטית שנה רביעית לנטורופתיה.

למה דווקא קונדיטוריה "אני אוהבת להתעמק בחומרי הגלם ובתהליך שהם עוברים, ולראות איך בסוף נוצרים מהם קינוח או מאפה שעולים על סך חלקיהם. אני אוהבת את הדיוק, היצירתיות והמחשבה שנדרשים ממני בעת העבודה, ונהנית מהעובדה שאנשים נהנים ממה שאני מכינה".

די־אן־איי מקצועי "קינוחים פשוטים וטעימים, שמפנים את עיקר הבמה לחומר הגלם, ממקסמים את הטעם שלו ולא ממסכים אותו. בעיקר כאלה שמבוססים על פירות".

מנה מייצגת "נכון להיום, אין אחת כזו. אני דווקא נהנית מהמגוון – מקינוחים בעלי אופי ביתי לצד כאלה בעלי אופי מהוקצע, מהזרימה המתמדת הזאת בין התחומים השונים".

למי היית רוצה להגיש קינוח? "לסבתי מצד אמי. היא דמות משמעותית בחיי וזו שהעבירה לי את האהבה לבישול, לאוכל ולאירוח".

בוואריה לואיזה עם קומפוט תותים וטוויל פקאן של אריה קסטיאל ודורון גרונוביץ' (האחים). צילום: אפרת לוזונוב; סטיילינג: עינב רייכנר
בוואריה לואיזה עם קומפוט תותים וטוויל פקאן של אריה קסטיאל ודורון גרונוביץ' (האחים). צילום: אפרת לוזונוב; סטיילינג: עינב רייכנר

למתכון בוואריה עם קומפוט תותים

כל מתכוני הקינוחים והמאפים של אריה קסטיאל ודורון גרונוביץ'