300-208, Passed in France successfully ! Thanks 1Z0-151, TB0-123, CSCP, 3309, CAS-002, Valid Dump. Exam is all multiple-choice. 300-320, 400-201, MB3-859, 700-505, 1Z0-533, This dumps is valid for the actual exam.. 77-884, 98-361, am a first timer . and fear to sit for the exam.. thanks for helping me pass. VCP550D, JN0-332, 640-792, C9510-317, 070-462, M2070-740, I'm going to take my exam the next month. I hope I can pass easily. 600-455, 642-996, C2010-595, 500-254, 648-238, We provide you 100% money back guarantee C2010-570, 200-105, 200-125, it exam questions and answers 300-075, 100-105, 300-101, 210-260, exam study guide 300-115, 200-310, 300-135, 300-320, 210-060, 300-070, 200-105, it certification exam 210-065, 1Z0-144, exam certificate MB2-712, 1V0-601, 640-916, 500-007, best exam dumps 200-601, 642-980, sure to pass exam 700-037, H12-224, 70-469, it exam online study PEGACSA71V1, 210-060, testing online 700-001, HP0-M101, 070-483, success pass exam 210-065, EX200, PCNSE7, 070-331, 101-400, latest exam pdf 98-365, 70-494, hotest exam ISSMP, HP0-Y50, 70-462, S90-04A, exam material 250-315, ADM-201, CISSP-ISSMP, remark for it exam 300-465, 648-232, GMAT-QUANTITIVE, MB5-705, E20-324, base on latest exam testing 70-981, 70-466, IREB, 1Z0-584, 810-403, perfect exam certification 642-997, M5050-793, AX0-100, 2V0-641, 300-375, NSE7, professional exam study 2V0-621, 1Y0-253, 070-332, C2040-985, VCS-411, to study to pass 102-400, 350-018, MB6-702, CSTE, get the exam certification 500-260, 300-365, study latest exam 70-331, 300-135, 642-035, 642-889, 210-260, CGEIT, exam study dump GMAT-VERBAL, 2V0-621D, 301B, 70-246, 250-318, latest updated exam 1Z0-062, 1Z0-898, 352-001, C2090-620, SY0-401, 70-346, 400-101, 1D0-635, A00-281, exam study online 1Z0-882, 1Z0-599, C2090-560, 010-151, M70-201, 070-488, 70-489, it certification material A2040-409, 8002, 200-355, 70-247, CAT-140, TB0-103, how to get the exam certificate high-speed 74-343, 70-347, 4A0-100, C2090-611, 7 Years experience 650-195, 640-911, ensure to help student 1Z0-520, HP3-F18, PMP, 200-310, 100% Safe shopping experience 070-417, 1Z0-333, 300-070, CISA, 300-206, There is a same question come twice and there is different answers for both. MB3-861, CWNA-106, Not take the exam yet. Find few incorrect answers in dump. "Relevant Team" helps with that. I am writing my exam on coming Saturday. Hope I will pass. 1Z0-482, EX300, Passed in France successfully ! Thanks 70-498, 220-901, 500-205, 1Z0-058, 1Z0-803, 700-501, This Dump is 100% valid, Pass today. Dump valid. LFCS, 300-115, 70-412, One Year Free Update 070-243, MB0-001, 300-085, 6000+ Products Instant Download 210-451, HP2-N48, 70-486, 70-533, 20+ Representatives Providing 24/7 Support 1Z0-591, 70-980, 300-209, 200-120, 642-584, P2090-095, I pass this morning with 965 points. Thanks for your hard work. VCP550, 70-385, P2090-054, 3I0-012, 365 days Free Update 070-489, 98-364, 70-417, 98-349, 1Z0-102, 3 days of preparation before your test 642-999, 3304, GCIH, ICGB, CAP, 300-208, Passed in France successfully ! Thanks 1Z0-151, TB0-123, 3309, CAS-002, Valid Dump. Exam is all multiple-choice. 300-320, 400-201, MB3-859, 700-505, 1Z0-533, This dumps is valid for the actual exam.. 77-884, 98-361, am a first timer . and fear to sit for the exam.. thanks for helping me pass. VCP550D, JN0-332, 640-792, C9510-317, 070-462, I'm going to take my exam the next month. I hope I can pass easily. 600-455, 642-996, C2010-595, 500-254, 648-238, We provide you 100% money back guarantee C2010-570, 200-105, 646-580, 70-412, | 74-343, | 070-417, | M70-201, | MB2-708, | HP0-J73, | 1Z0-034, | 1Z0-522, | PRINCE2-Practitioner, | 1V0-605, | 2V0-621, | E20-593, | 640-722, | 70-461, | HP0-Y47, | AX0-100, |

בורקס אוריגינל - על השולחן
חיפוש מתקדם

בורקס אוריגינל

שובר הדיאטה הבלתי מעורער שלנו — חם וטרי, ישר מהתנור, שקצת שורף את הלשון. בצק עלים, פילאס או פילו מתאימים להכנתו, וגם בצק פריך — אבל אז יקראו לזה בורקיטס.

בצק – עלים, פילו או פילאס. בצק עלים הוא הבחירה הקלאסית, והוא מצוין בגרסתו המוכנה מראש (קפוא ומרודד).
בצק פילו – בצק דקיק ונטול שומן, שעורמים בשכבות (מרוחות בשומן). את ערימת העלים ממלאים ואופים. הבורקס יתקבלו יותר עדינים וקריספיים.
בצק פילאס – מזכיר בצק עלים, אך דק ממנו, ולכן מפיק מאפים עדינים יותר. להשיג קפוא בכל סופר.
בצק פריך – בורקס מבצק פריך נקראים בורקיטס.

מליות – פיקנטיות, מבוססות גבינה ו/או ירקות בדרך כלל. המלית צריכה להיות סמיכה יחסית ויציבה, לכן למלית גבינה מוסיפים חלמונים או קורנפלור. מליות ירקות (תרד, פטריות) מבשלים מראש, לאידוי הנוזלים או לריכוך (תפוחי אדמה).

חשוב מאוד אם המלית עוברת בישול, הניחו לה להתקרר לחלוטין לפני המילוי. מלית חמה תגרום לבצק להיות סמרטוטי ולהיקרע בקלות.

עיצוב – לרוב בצורה סגורה, כך שהמלית לא תציץ החוצה (ותגלוש): משולש, מלבן, רולדה, חישוק. ואפשר גם לצורת שושנים (רולדה חתוכה לפרוסות) — הכל חוץ מצורת כיסן ששמורה לבורקיטס.

זיגוג – בצק עלים מזגגים בביצה, שמעניקה צבע זהוב במיוחד. בצק פילו מזגגים בשמן זית או בחמאה מומסת, שמעשירים את הבצק בשומן ושומרים עליו מפני התייבשות.

קישוט – לאחר הזיגוג מפזרים על הבצק שומשום, קצח, פרג או תבלינים אחרים לפי הטעם.

אפייה – חום ומשך האפייה משתנים בהתאם לסוג הבצק ולגודל המאפה. עקבו אחר ההנחיות בכל מתכון ומתכון.

הגשה – חם, בסמוך להכנה.

הקפאה – אפשר להכין מראש ולהקפיא לפני האפייה. מסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה (ללא זיגוג או קישוט) ומקפיאים. לאחר שהבורקס קפאו, מעבירים לכלי אטום בשכבות ומחזירים למקפיא עד השימוש. לפני האפייה מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מזגגים ואופים. זמן האפייה יתארך ב-5 דקות.

בורקס בסיסי מבצק עלים:

כמות של כ-20 בורקסים בינוניים מתקבלת מ 1 ק”ג בצק עלים מרודד (לעובי 1/2 ס”מ)

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות
  2. חותכים את הבצק לריבועים בגודל 8 ס”מ. מניחים במרכז כל ריבוע כף מלית (מפורט בהמשך), מקפלים לשניים באלכסון, לקבלת משולש, ומהדקים את השוליים. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
  3. מברישים את המשולשים בביצה, ומפזרים שומשום.
  4. אופים כ-30 דקות, עד שהבורקס זהובים, תפוחים וריחניים.

לפי אותה שיטה מכינים:
בורקס מבצק פילאס: מעצבים ואופים ב-190 מעלות. זמן האפייה יתקצר מעט.
בורקס מלבניים: חותכים את הבצק לריבועים בגודל 8 ס”מ, ממלאים באותו אופן ומקפלים לשניים לקבלת מלבן.
שבלול בורקס ענק: פורשים את מלבן הבצק על משטח העבודה, כשהצלעות הארוכות מקבילות אלינו. מניחים את המלית בשורה לרוחב השליש התחתון של הבצק. מגלגלים לרולדה ומסובבים לצורת שבלול. מזגגים ומפזרים שומשום וקצח. אופים כ-50 דקות ב-160 מעלות.

burekas_650

אופציות שונות למליות:

בורקס תפוחי אדמה: מבשלים במים רותחים 3 תפוחי אדמה גדולים לריכוך מלא. מצננים מעט, מקלפים ומועכים לפירה. מטגנים 2 בצלים ב-3 כפות שמן עד להזהבה. מצננים מעט ומוסיפים לפירה. מערבבים פנימה ביצה, ומתבלים במלח ופלפל שחור. אפשר לערבב פנימה 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה. ממלאים ואופים באותו אופן.

> נסו גם את המתכון הזה לבורקס תפוחי אדמה

בורקס פטריות ובצל מטוגן: מחממים 3 כפות שמן במחבת, מוסיפים בצל ומטגנים עד להזהבה. במקביל מחממים 3 כפות שמן במחבת נפרדת, ומטגנים 3 סלסילות פטריות שמפיניון פרוסות. מתבלים במלח ופלפל שחור, עד שכל הנוזלים מתאדים. מערבבים את הבצל והפטריות ומצננים מעט. אפשר להוסיף 150 גרם גבינת רוקפור מפוררת. ממלאים ואופים באותו אופן.

> לא אוהבים פטריות? נסו בורקס חצילים וקשקבל

בורקס תרד וגבינות: מחממים 2 כפות שמן זית בסיר. מוסיפים 1/2 ק”ג עלי תרד ומטגנים תוך כדי ערבוב 3-2 דקות, עד שהעלים נובלים. מצננים וסוחטים היטב מהנוזלים המיותרים. קוצצים את העלים גס. מערבבים עם קוביית גבינה פטה (250 גרם) מפוררת, 100 גרם גבינת פרמזן או קשקבל מגוררת, 50 גרם גבינת פרומעז מגוררת גס ו-2 כפות שמן זית. מתבלים באגוז מוסקט ופלפל שחור (אין צורך במלח). ממלאים ואופים באותו אופן.

> נסו גם את המתכון של עומר מילר לשבלולי פילו עם תרד וגבינות

בורקס תרד-גבינה מהירים: מפשירים במיקרוגל תכולת שקית של עלי תרד קפואים (800 גרם; שימו לב שאתם קונים את העלים, ולא מדליונים או תרד טחון). אפשר גם לחלוט דקה במים רותחים. סוחטים היטב את העלים מהנוזלים המיותרים. מערבבים עם קוביית גבינה בולגרית (250 גרם) מפוררת, 150 גרם גבינת פרמזן מגוררת ו-2 כפות שמן זית. מתבלים באגוז מוסקט ופלפל שחור (אין צורך במלח). ממלאים ואופים באותו אופן.

בורקס מנגולד וגבינה: מחממים בסיר 2 כפות שמן זית. מוסיפים צרור של עלי מנגולד קצוצים גס (ללא העורק הלבן), ומטגנים תוך כדי ערבוב 3-2 דקות, עד שהעלים נובלים. מצננים וסוחטים היטב מהנוזלים המיותרים. מערבבים עם קוביית גבינה פטה (250 גרם) מפוררת, 100 גרם גבינת קשקבל מגוררת וביצה. מתבלים בפלפל שחור (אין צורך במלח). ממלאים ואופים באותו אופן.

> לא אוהבים מנגולד? לא נורא! הכינו בורקס בצק עלים קראנצ’י במילוי דלעת

בורקס חצילים וגבינת עיזים: מערבבים 500 גרם חציל קלוי טבעי (אפשר מקופסה), שן שום כתושה אם אוהבים, כף שמן זית וקוביית גבינה בולגרית עיזים (250 גרם) מפוררת. ממלאים ואופים באותו אופן.

> אופציה נוספת: קזדיקס – מאפים קטנים ופריכים מבצק פריך עם חצילים קלויים וגבינות

שושני בורקס פיצה: מורחים רוטב עגבניות לפיצה או קטשופ על הבצק. מפזרים גבינה קשה מגוררת, טבעות זיתים ואורגנו. מגלגלים לרולדה ופורסים לעובי 2 ס”מ. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, כשהצד הפרוס כלפי מעלה. אופים באותו אופן.

לא רק בורקס – מאפים בלקנים נוספים:

תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים