סל וחומר
משחק ילדים: הקיץ הזה הופכים את המטבח להרפתקה מגבשת
קציצות תירס ממכרות הן הזדמנות ללמוד על חומרי גלם, פסטה בעבודת יד היא דרך להתנסות בלישה והכנת שטוחים ביתיים מגלה לילדים שחטיפים לא נולדים במכולת
השנה החופש הגדול שונה מאוד מהרגיל – חופשות בחו"ל ירדו מהפרק וכך גם מרבית מפעילויות החוץ שהיו זמינות לילדים. מבאס, אבל משתלב עם העובדה שרובנו ממילא צריכים לצמצם הוצאות. כך יצא שהקיץ הזה מאלץ אותנו להיות יצירתיים עם הילדים, אז למה לא להיכנס איתם למטבח?
בשביל הילדים המטבח הוא פארק שעשועים עם המון צבעים, טעמים, התנסויות של גדולים וקסם שהופך חומרי גלם למשהו חדש ומפואר. כהורים המטבח הוא הזדמנות להתחבר לילדים וללמד אותם על חומרי גלם – מאיפה הם באים ומה התכונות שלהם – וכן על תהליכים, על סבלנות, על סדר או הרפתקנות. חלק מכישורי החיים של הילדים נבנים באופן טבעי בתוך המטבח וסביב אוכל – בדיוק בגלל זה הקדשתי השנה את מדור הילדים המסורתי לעבודה במטבח עם הילדים.
מסעדה איטלקית בבית:
ארנצ'יני ברוקולי ברוטב עגבניות שרי צלויות
מסיבת תה:
פיקניק על השטיח:
כל המתכונים נבנו מתוך מחשבה על מה הילדים ייהנו לעשות, אילו פעולות מטבח ילמדו אותם משהו, יחדדו כישורים, יאמנו פעולות מוטוריות (אצל הקטנים יותר) וחשוב לא פחות – יהיו חלק מעולם הדמיון שלהם.
כדי להזמין את הילדים פנימה, המדור בנוי כארוחות שיש בהן משחקיות סביב תכנון המנות, ההכנה, עריכת השולחן, קישוט הצלחות ועוד. תמצאו פה מסיבת תה (שילדים מוכנים תמיד להיות חלק ממנה) עם חלת באבלס יפהפייה וממרח שוקולד קצת אחר, פיקניק על השטיח (עוד פלא שאף ילד לא יוותר עליו) וארוחה איטלקית (כמו במסעדה) שמעודדת את הילדים לכתוב תפריט, להכין בעצמם פסטה, להגיש לשולחן ולהתמוגג מהתגובות – שהן חלק עצום מהעניין: ילדים שמכינים אוכל ומכנסים סביבו את המשפחה יתמלאו גאווה ותחושת יכולת ויגלו פתיחות גם כלפי אוכל שברגיל לא היו מוכנים להתנסות בו. אז תעשו לילדים שלכם מקום לידכם במטבח – כולם רק ירוויחו!