רינת צדוק
סל וחומר
מפתחת המתכונים המוכשרת של מאפיית לחמים, חולמת וחיה אוכל מילדותה. רוחשת חיבה עזה לתוצרת מקומית טרייה ולמתכונים בריאים ונגישים עם טעם וריח של בית. כותבת את הטור סל וחומר.
עקבו אחרי

משחק ילדים: הקיץ הזה הופכים את המטבח להרפתקה מגבשת

קציצות תירס ממכרות הן הזדמנות ללמוד על חומרי גלם, פסטה בעבודת יד היא דרך להתנסות בלישה והכנת שטוחים ביתיים מגלה לילדים שחטיפים לא נולדים במכולת

10 באוגוסט 2020
רינת צדוק והלל שפט. צילום: שני בריל; סטיילינג: דרור גולן
רינת צדוק והלל שפט. צילום: שני בריל; סטיילינג: דרור גולן

השנה החופש הגדול שונה מאוד מהרגיל – חופשות בחו"ל ירדו מהפרק וכך גם מרבית מפעילויות החוץ שהיו זמינות לילדים. מבאס, אבל משתלב עם העובדה שרובנו ממילא צריכים לצמצם הוצאות. כך יצא שהקיץ הזה מאלץ אותנו להיות יצירתיים עם הילדים, אז למה לא להיכנס איתם למטבח? 

כישורי חיים הלל, נועם ועמליה. צילום: שני בריל; סטיילינג: דרור גולן
כישורי חיים הלל, נועם ועמליה. צילום: שני בריל; סטיילינג: דרור גולן

בשביל הילדים המטבח הוא פארק שעשועים עם המון צבעים, טעמים, התנסויות של גדולים וקסם שהופך חומרי גלם למשהו חדש ומפואר. כהורים המטבח הוא הזדמנות להתחבר לילדים וללמד אותם על חומרי גלם – מאיפה הם באים ומה התכונות שלהם – וכן על תהליכים, על סבלנות, על סדר או הרפתקנות. חלק מכישורי החיים של הילדים נבנים באופן טבעי בתוך המטבח וסביב אוכל – בדיוק בגלל זה הקדשתי השנה את מדור הילדים המסורתי לעבודה במטבח עם הילדים. 

מסעדה איטלקית בבית:

קציצות תירס

פסטת עדשים וכוסמין

ארנצ'יני ברוקולי ברוטב עגבניות שרי צלויות

גרנולה ורודה

ריקוטה מתובלת עם גרנולה ורודה

מסיבת תה:

עוגיות ריבה אצבע

חלת באבלס

בייגלה שטוחים ביתי

ממרח שוקולד

פיקניק על השטיח:

קציצות תירס ללא קמח

מיונז קשיו

טורטייה בטטה ותירס

כל המתכונים נבנו מתוך מחשבה על מה הילדים ייהנו לעשות, אילו פעולות מטבח ילמדו אותם משהו, יחדדו כישורים, יאמנו פעולות מוטוריות (אצל הקטנים יותר) וחשוב לא פחות – יהיו חלק מעולם הדמיון שלהם.

להתמוגג מהתגובות קציצות תירס של רינת צדוק. צילום: שני בריל, סטיילינג: דרור גולן
להתמוגג מהתגובות קציצות תירס של רינת צדוק. צילום: שני בריל, סטיילינג: דרור גולן

כדי להזמין את הילדים פנימה, המדור בנוי כארוחות שיש בהן משחקיות סביב תכנון המנות, ההכנה, עריכת השולחן, קישוט הצלחות ועוד. תמצאו פה מסיבת תה (שילדים מוכנים תמיד להיות חלק ממנה) עם חלת באבלס יפהפייה וממרח שוקולד קצת אחר, פיקניק על השטיח (עוד פלא שאף ילד לא יוותר עליו) וארוחה איטלקית (כמו במסעדה) שמעודדת את הילדים לכתוב תפריט, להכין בעצמם פסטה, להגיש לשולחן ולהתמוגג מהתגובות – שהן חלק עצום מהעניין: ילדים שמכינים אוכל ומכנסים סביבו את המשפחה יתמלאו גאווה ותחושת יכולת ויגלו פתיחות גם כלפי אוכל שברגיל לא היו מוכנים להתנסות בו. אז תעשו לילדים שלכם מקום לידכם במטבח – כולם רק ירוויחו!

תעשו לילדים מקום במטבח פסטת עדשים וכוסמין של רינת צדוק. צילום: שני בריל, סטיילינג: דרור גולן
תעשו לילדים מקום במטבח פסטת עדשים וכוסמין של רינת צדוק. צילום: שני בריל, סטיילינג: דרור גולן