רינת צדוק
סל וחומר
מפתחת המתכונים המוכשרת של מאפיית לחמים, חולמת וחיה אוכל מילדותה. רוחשת חיבה עזה לתוצרת מקומית טרייה ולמתכונים בריאים ונגישים עם טעם וריח של בית. כותבת את הטור סל וחומר.
עקבו אחרי

רינת צדוק מבשלת ואופה ירקות ופירות במיץ של עצמם

כשחם, הירקות העונתיים של הקיץ הם החברים הכי טובים שלנו וגם של עצמם

22 ביוני 2020
ניוקי תירס בחמאה מזוקקת, גרעיני תירס צלוי, ליים, עירית וצ'ילי של רינת צדוק. צילום: שני בריל
ניוקי תירס בחמאה מזוקקת, גרעיני תירס צלוי, ליים, עירית וצ'ילי של רינת צדוק. צילום: שני בריל

קיץ הישראלי הוא ללא ספק עניין מתיש, אבל אם מתמקדים בהיבט החיובי – הוא מפנק אותנו בפירות ובירקות מופלאים ומרעננים שעוזרים להתמודד עם האוויר הלוהט, וממילא נכונים יותר ונעימים יותר לגוף ממנות בשר כבדות. מכיוון שהעונה החמה היא באמת זמן מעולה לבשל ולאכול בעיקר מתנובת האדמה, חשוב לזכור שירקות ופירות הם החברים הכי טובים של עצמם ומרוויחים מזה שמבשלים ומגישים אותם עם עצמם.

עגבניות ירקות אפויות של רינת צדוק. צילום: שני בריל
עגבניות ירקות אפויות של רינת צדוק. צילום: שני בריל

מתכוני הקיץ של רינת צדוק:

ניוקי תירס בחמאת תירס

גספצ'ו תירס

צזיקי שקדים

כיסוני קרקר עמבה במילוי רטטוי זוקיני 

מרק דובדבנים ולואיזה עם קרם קשיו של רינת צדוק. צילום: שני בריל
מרק דובדבנים ולואיזה עם קרם קשיו של רינת צדוק. צילום: שני בריל

עגבניות ירקות ממולאות בדג

חומץ דובדבנים

מרק דובדבנים ולואיזה

גספצ'ו תירס של רינת צדוק. צילום: שני בריל
גספצ'ו תירס של רינת צדוק. צילום: שני בריל

כאן למשל בחרתי ארבעה כוכבים עונתיים – זוקיני, עגבניות, דובדבנים ותירס – והכנתי כיסוני בצק פריך ממולאים בזוקיני עם צזיקי זוקיני טבעוני; תירס צלוי במרק תירס – לגמרי הגספצ'ו החדש; ניוקי תירס בחמאה ותירס צלוי; מפרום עגבניות ירוקות ממולא בדג בסלסת עגבניות קיץ וקינוח דובדבנים וקשיו שיוריד את הטמפרטורה ויעלה את מפלס השמחה.