סל וחומר
רינת צדוק מבשלת ואופה ירקות ופירות במיץ של עצמם
כשחם, הירקות העונתיים של הקיץ הם החברים הכי טובים שלנו וגם של עצמם
קיץ הישראלי הוא ללא ספק עניין מתיש, אבל אם מתמקדים בהיבט החיובי – הוא מפנק אותנו בפירות ובירקות מופלאים ומרעננים שעוזרים להתמודד עם האוויר הלוהט, וממילא נכונים יותר ונעימים יותר לגוף ממנות בשר כבדות. מכיוון שהעונה החמה היא באמת זמן מעולה לבשל ולאכול בעיקר מתנובת האדמה, חשוב לזכור שירקות ופירות הם החברים הכי טובים של עצמם ומרוויחים מזה שמבשלים ומגישים אותם עם עצמם.
מתכוני הקיץ של רינת צדוק:
כיסוני קרקר עמבה במילוי רטטוי זוקיני
כאן למשל בחרתי ארבעה כוכבים עונתיים – זוקיני, עגבניות, דובדבנים ותירס – והכנתי כיסוני בצק פריך ממולאים בזוקיני עם צזיקי זוקיני טבעוני; תירס צלוי במרק תירס – לגמרי הגספצ'ו החדש; ניוקי תירס בחמאה ותירס צלוי; מפרום עגבניות ירוקות ממולא בדג בסלסת עגבניות קיץ וקינוח דובדבנים וקשיו שיוריד את הטמפרטורה ויעלה את מפלס השמחה.