מתכון

גספצ'ו תירס

כל מי שנהנה ללגום בקיץ גספצ’ו קר ימצא כאן תחליף בועט וכיפי. מרק מהיר ופשוט מאוד להכנה והטעמים מורכבים ורעננים.

32,623 בשלנים התעניינו במתכון זה
יוני 2020
גספצ'ו תירס של רינת צדוק. צילום: שני בריל
גספצ'ו תירס של רינת צדוק. צילום: שני בריל

 

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקישוט

אופן ההכנה

1

"מגלחים" את קלחי התירס בעזרת סכין חדה. מחממים שמן זית בסיר בינוני, מוסיפים גרעיני תירס ומקפיצים כ-2 דקות. מוסיפים חלב שקדים, תימין, מלח ופלפל, יוצקים 1/2 ליטר מים רותחים לסיר, מערבבים. מבשלים 10 דקות על אש בינונית.

2

מסירים מהאש וטוחנים בעזרת בלנדר מוט למרק חלק וקטיפתי. אם המרק סמיך מדי מוסיפים מעט מים חמים. מצננים ויוצקים לקעריות קטנות. מקשטים בסרט מקליפת ליים, צ’ילי, כוסברה, פרוסת במיה וזילוף שמן זית.