מרימים לשנה החדשה. צילום: שאטרסטוק
מרימים לשנה החדשה. צילום: שאטרסטוק

החלטתם לארח אירוע ביתי בערב הסילבסטר. קודם כל, עשיתם בשכל. ועכשיו - מה תכינו לטובת הערב החגיגי הזה שיתחיל את 2022 ברגל ימין?

5 בדצמבר 2021

כבר שנים שכולנו יודעים שלצאת מהבית בערב השנה החדשה זה אוברייטד. הכל בחוץ עמוס, יקר, ודורש הזמנה מראש של חודשיים. ובכל זאת – שנה חדשה, לא נרים לה? אנחנו מזמן בעד חגיגה ביתית, עם כמה מהחברים הכי קרובים ואהובים שאיתם תרצו לבלות את הערב הזה, כאלה שגם יישארו אצלכם בלב לאורך השנה.

הכי טוב בבית טארט עגבניות ופרמזן של שף עידן רובין, המחלבה מבית יצחק בשיתוף מסעדת בנדיקט. צילום: נעם פריסמן סטיילינג: ענת לבל
הכי טוב בבית טארט עגבניות ופרמזן של שף עידן רובין, המחלבה מבית יצחק בשיתוף מסעדת בנדיקט. צילום: נעם פריסמן סטיילינג: ענת לבל

אבל מה מכינים לאירוע כזה? מפגש שהוא לא לגמרי ארוחה, לא לגמרי מסיבה, אבל כן חובה שיהיה בו אוכל טעים (לצד הרבה שתייה)? הנה כמה כללים שיעזרו לכם לארגן ולבשל לטובת ערב חגיגי שכזה:

התחילו מאוחר

ברוב המקרים היינו ממליצים לכם להתחיל מוקדם – זה אולי הערב היחידי בשנה בו נמליץ לכם לעשות ההפך. בגלל שגולת הכותרת שלו מגיעה בחצות, וסביר להניח שלא תרצו לפספס את הרמת הכוס לרגל השנה החדשה, אפשר הפעם באופן יוצא דופן גם להזמין את האורחים שלכם לשעה 21:00 וצפונה. את פניהם מומלץ לקבל בדרינקים החביבים עליכם – יינות, קוקטיילים, בירות וכמובן ה-משקה של הערב הזה: שמפניה (או שאותה אולי תשמרו לחצות).  

לכו על ארוחת בופה

זהו לא ערב בו יושבים לסעוד יחד סביב שולחן אחד גדול, לכן אין צורך לסדר את הארוחה לפי מנות ראשונות, עיקריות וקינוחים. הכי נכון יהיה לסדר את מגוון המנות על שולחן בופה, ממנו כל אחד יוכל לבחור את המועדפות עליו.

כל אחד בוחר את המנות שמתאימות לו טארט טאטן ירקות כתומים של קרן אגם, המחלבה מבית יצחק. צילום: נעם פריסמן סטיילינג: ענת לובל
כל אחד בוחר את המנות שמתאימות לו טארט טאטן ירקות כתומים של קרן אגם, המחלבה מבית יצחק. צילום: נעם פריסמן סטיילינג: ענת לובל

הכינו מגוון מנות קטנות

מילת המפתח לערב הזה היא פינגר פוד – אוכל קטן שאפשר לאכול ביד אחת (כשהשנייה מחזיקה כוס שמפנייה). כדאי ללכת על מגוון של מנות קטנות, מביניהם יוכל לבחור כל אחד לעצמו. אלה יכולות להיות כאלה שממש אפשר לנשנש בידיים או כאלה שצריך בשבילן צלחת קטנה שאפשר לקחת איתכם ולאכול בלוקיישן לבחירתכם. תוכלו להגיש מנות כמו שיבולי גאודה וכמון, עוגיות פרמזן קצח ושומשום, פטריות ממולאות גבינות, ארנצ'יני פטריות וגאודה מעושנת, ברוסקטה פסטו ופטריות מלך היער וסלט אנדיב בויניגרט פרמזן – כי חייבים גם משהו ירוק ליד.

צלחת גבינות היא גם שותפה טבעית בערב כזה, וכדי להפוך אותה למרשימה במיוחד בוחרים בבוצ'ר עץ או מגש דרמטי ומצרפים לגבינות הרבה גודיז כמו לחמים, קרקרים מיוחדים, אגוזים, פירות טריים ויבשים ועוד.

ערב של פינגר פוד שיבולי גאודה כמון של רינת צדוק. צילום: נועם פריסמן, סטיילינג: ענת לבל, כלים: דניאלה ארד
ערב של פינגר פוד שיבולי גאודה כמון של רינת צדוק. צילום: נועם פריסמן, סטיילינג: ענת לבל, כלים: דניאלה ארד

בחרו במנות מרשימות במיוחד

זה הערב להפציץ מהפן הויזואלי. כמו שמדובר בערב בו כולם משתדלים לדפוק הופעה, גם אם זה לחגיגה ביתית – מדובר בערב בו גם המנות שלכם יכולות להיות יפות מתמיד. זה כמובן לא אומר שצריך לשים פחות לב לטעם, אבל איזה מזל שיש מספיק מתכונים למנות שהם גם טעימות וגם מאוד מרשימות במראה שלהן כמו למשל טארט עגבניות ופרמזן מרהיב, גלילות חצילים יפהפיות ברוטב נענע, בקלאווה גבינות וירקות (כן, יש דבר כזה – והיא טעימה ויפה לא פחות מהבקלוואות המתוקות שאתם מכירים), מאפה צבעוני של בצק עלים עם דלורית וגבינת עיזים, טארט טאטן מרהיב של ירקות כתומים ועוד.

הכי מרשימה שיש בקלאווה גבינות וירקות של רון יוחננוב. צילום: נועם פריסמן
הכי מרשימה שיש בקלאווה גבינות וירקות של רון יוחננוב. צילום: נועם פריסמן

שמרו את המתוקים לחצות

כמה דקות לפני הספירה לאחור, רגע לפני שאתם פותחים את בקבוקי השמפניה, פנו את שולחן הבופה ממה שנשאר מהארוחה (למרות שבתכלס, בטח לא יישאר כלום עוד הרבה קודם) ופנקו את האורחים שלכם בכמה מתוקים לסיום הערב המושקע הזה. אין דבר שהולך טוב יותר עם שמפניה מתותים, וזו גם בדיוק העונה, אז תמיד טוב שיהיו קצת תותים שלמים או חתוכים, אבל אנחנו ממליצים להשקיע עם קינוחים שווים עם תותים כמו כנאפה תותים וגבינת חלומי הזו, למשל. גם בעוגת הקרם יוגורמה הזו אפשר לשלב את התותים הטריים של העונה, ואנחנו בעניין של מנות יפות – זה כבר אמרנו – אז הנה אחת יפה באופן מיוחד. אבל לא רק תותים – גם במקרה של המתוקים מומלץ שיהיו כמה אופציות, כמו למשל טירמיסו עשיר על בסיס יוגורט או גלידוניות בציפוי שוקולד ובייגלה שבטוח יגנבו את ההצגה.

קצת לפני חצות עוגת קרם יוגורמה של קינן בסל, המחלבה מבית יצחק. צילום: נועם פריסמן, סגנון: ענת לובל
קצת לפני חצות עוגת קרם יוגורמה של קינן בסל, המחלבה מבית יצחק. צילום: נועם פריסמן, סגנון: ענת לובל

והכי חשוב – שתהיה שנה טובה, טעימה ומתוקה. לחיים!

גבינות איכותיות, מוצרי מעדנייה ואפילו כלי הגשה חגיגיים אפשר להשיג בחנות המקוונת של המחלבה מבית יצחק