כך תכינו גפילטע פיש מושלם לארוחת החג
מנת הדגים שארוחת ראש השנה לא שלמה בלעדיה
משמעות השם גפילטע פיש ביידיש הוא דג ממולא. במשך שנים רבות רוקנו יהודי אירופה דגי נהרות מאדרותיהם ובשרם ומילאו בקציצות מבשר הדג. את הגפילטע פיש בגרסה שאנחנו מכירים היום היו אוכלים העניים, שלא יכלו להרשות לעצמם דגים גדולים למילוי ולכן התמקדו בקציצה. המעבר המלא לקציצות קרה בתחילת המאה ה-20. אז החלה לשגשג תעשיית הגפילטע פיש בקרב יהודי ארצות הברית ונפוצה לכל עבר. לפניכם המתכון המקורי ועוד מספר מתכונים שמעניקים למנה פרשנות אחרת.