מתכונים לשבירת הצום

עוגיות, משקאות מרווים, מרקים ועוד מנות שעושות טוב לבטן מקרקרת
מתכון

גריסיני זרעי שומר

מתכון

סהרוני תמרים

יולי 2019

מעוגיות ועד מרקים – כך תשברו את צום יום כיפור. שימו לב – כדאי להקפיד על שתייה חמה ומשהו מתוק ולאחר מכן לבחור בארוחה קלה, כדי לא להעמיס על הגוף ולחוש ברע.

עוגת שיש תפוחים, קינמון ואגוזי לוז של קרן אגם. צילום: דניאל שכטר. סטיילינג: גיא כהן.
עוגת שיש תפוחים, קינמון ואגוזי לוז של קרן אגם. צילום: דניאל שכטר. סטיילינג: גיא כהן.

עוגת שיש תפוחים, קינמון ואגוזי לוז

עוגות שיש הן הפייבוריטיות שלי, אני אוהבת את הפשטות שלהן, אבל כאן הוספתי כמה רכיבים ועיטורים שהפכו את העוגה לאלגנטית יותר ומותאמת לחג למתכון המלא
עוגת לייקח לימון של קרן אגם. צילום: דניאל שכטר. סטיילינג: גיא כהן.
עוגת לייקח לימון של קרן אגם. צילום: דניאל שכטר. סטיילינג: גיא כהן.

עוגת לייקח לימון

הלייקח הזאת היא קלאסיקת הקלאסיקות לצאת הצום. את המתכון לקחתי לפני שנים משכנה יקרה במושב ביתן אהרון - היא הביאה לנו את העוגה לדלת כשרק עברנו וזו הייתה קבלת פנים מתוקה במיוחד למתכון המלא
פלודה - ברד תפוח מגורר, דבש ופיסטוקים של מיכל חביביאן | צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו
פלודה - ברד תפוח מגורר, דבש ופיסטוקים של מיכל חביביאן | צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו

פלודה – ברד תפוח מגורר, דבש ופיסטוקים

על פי המסורת נוהגים לשבור עם הפלודה את צום יום הכיפורים, אבל זו גם דרך נעימה לסיים ארוחת חג כבדה של שלהי הקיץ למתכון המלא
עוגה בחושה של אגסים, מרציפן וקראמבל של שף-קונדיטורית הילי גרינברג. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי
עוגה בחושה של אגסים, מרציפן וקראמבל של שף-קונדיטורית הילי גרינברג. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי

עוגה בחושה של אגסים, מרציפן וקראמבל

עוגה שמקבלת מרקם עסיסי במיוחד בזכות אגסים, שקדים ומרציפן שמוסיפים לבלילה למתכון המלא
  • עוגיות מגולגלות בשלושה מילויים של שף-קונדיטורית הילי גרינברג. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי
    עוגיות מגולגלות בשלושה מילויים של שף-קונדיטורית הילי גרינברג. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי
  • עוגיות מגולגלות בשלושה מילויים של שף-קונדיטורית הילי גרינברג. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי
    עוגיות מגולגלות בשלושה מילויים של שף-קונדיטורית הילי גרינברג. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי

עוגיות מגולגלות בשלושה מילויים

עוגיות מגולגלות הן העוגיות המאוזנות ביותר שיש - יחס נכון בין בצק פריך, עשיר ולא מתוק למלית מתוקה ונימוחה למתכון המלא
  • סקונס משמש מיובש או שוקולד של שף-קונדיטורית הילי גרינברג. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי
    סקונס משמש מיובש או שוקולד של שף-קונדיטורית הילי גרינברג. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי
  • סקונס משמש מיובש או שוקולד של שף-קונדיטורית הילי גרינברג. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי
    סקונס משמש מיובש או שוקולד של שף-קונדיטורית הילי גרינברג. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי

סקונס משמש מיובש או שוקולד

לחמניות אנגליות עדינות במתיקות מתונה שאפשר לשלב בהן תוספות מתוקות או חמצמצות למתכון המלא
ביסקוטי אגוזי מלך ואניס של שף-קונדיטורית הילי גרינברג. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי
ביסקוטי אגוזי מלך ואניס של שף-קונדיטורית הילי גרינברג. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי

ביסקוטי אגוזי מלך ואניס

עוגיות מלאות אופי - טעימות, מתפצחות, אלגנטיות ומקבלות לתוכן בהתמסרות תבלינים, אגוזים, פירות יבשים ושלל תוספות למתכון המלא
שורטברד מי ורדים וקוקוס של שף-קונדיטורית הילי גרינברג. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי
שורטברד מי ורדים וקוקוס של שף-קונדיטורית הילי גרינברג. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי

שורטברד מי ורדים וקוקוס

הן כל כך פשוטות להכנה ומבוססות על חומרים יומיומיים שהן אידיאליות לאופים בדקה התשעים למתכון המלא
בּוּלוּ - עוגיות למוצאי יום כיפור של שושנה כהן לברן, מתוך הספר יא אמנה. צילום: יסמין ואריה, סגנון: שרון בן צבי ואילנית כהן פרידמן
בּוּלוּ - עוגיות למוצאי יום כיפור של שושנה כהן לברן, מתוך הספר יא אמנה. צילום: יסמין ואריה, סגנון: שרון בן צבי ואילנית כהן פרידמן

בּוּלוּ – עוגיות תוניסאיות למוצאי יום כיפור

4 דירוגים
העוגיות האלה הן הדבר הראשון שאוכלים בסיום הצום, עם כוס תה חם ומתוק עם נענע למתכון המלא