הכללים למנת ריזוטו מנצחת
הריזוטו האיטלקי קיבל מוניטין מלחיץ אבל לא בצדק. אם תקפידו על הכללים הבאים תצליחו לייצר מנה מושלמת במטבח הביתי
אורז להכנת ריזוטו רצוי להשתמש רק עגול ועמילני מזן ארבוריו, הגדל בעמק הפו בצפון איטליה או מזן קרנרולי. אורז עגול אחר לא יתאים ולא ינפק את התוצאה המתבקשת.
שומן חמאה, שמן זית או שילוב בין השניים.
יין לבן יבש מומלץ מאד לשלב, היין מבשם את הסיר כולו.
ציר הוא זה שמעניק למנה את טעמה, ולכן כדאי להשקיע בהכנתו. אפשר ללכת על ציר ירקות או ציר עוף.
מתכוני ריזוטו
המדריך המלא לריזוטו
פרמזן (או גבינה אחרת) עוטפת את הגרגרים בטעם ובמרקם הנכונים.
שמנת מתוקה מעשירה מאוד את הטעם וגם, במידה ואין ציר טעים בנמצא, מפצה על העדרו.
אל תפסיקו לערבב! כדי שהגרגרים יתבשלו אבל ישמרו על מרקם אל-דנטה, צריך לערבב כל הזמן, רצוי עם כף עץ. החדשות הטובות הן שהטרחה שווה!
מתי זה מוכן? מכבים את האש עוד לפני שנגמר המחזור האחרון של הציר, כשהאורז עדיין לח, ואפילו עיסתי מעט.