גלידה קנויה הופכת בעזרת מרנג לקינוח חם-קר, שאיש לא ינחש באיזו מהירות הכנתם אותו. הקינוח הזה הוא דוגמה נפלאה ליכולתו של המרנג לשדרג כל דבר שהוא נוגע בו.
גיוונים:
• לפני ההקפאה בקערה מרככים את הגלידה בעזרת לקקן, מערבבים לתוכה תוספות כמו שבבי שוקולד, שברי עוגיות או קליפת הדרים מסוכרות.
• לגרסת פרווה אפשר להכין את הקינוח עם סורבה קוקוס או שוקולד.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מרפדים קערה בנפח ליטר בניילון נצמד. מרככים מעט את הגלידה בעזרת לקקן ומעבירים אותה לקערה. מכסים את פני הגלידה בניילון נצמד ומעבירים למקפיא לשעתיים לפחות.
מכינים מרנג
2
מבשלים חלבון וסוכר על בן מארי תוך כדי טריפה כ-5 דקות עד שהתערובת מגיעה לחום גוף.
3
מעבירים את התערובת לקערת מיקסר ומקציפים במהירות בינונית כ-7 דקות לקבלת מרנג יציב ומבריק.
מרכיבים את הקינוח ומגישים
4
הופכים את הגלידה על צלחת הגשה ומסירים ממנה את הניילון הנצמד. מורחים את המרנג על הגלידה, חורכים בעזרת ברנר ומגישים מייד.