מתכון

אלסקה אפויה

למרות שם המנה הקלאסי - את הקינוח הזה מכינים דווקא בלי עזרת התנור

4,934 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2019
אלסקה אפויה של מיכל בוטון. צילום: רונן מנגן. סגנון: אינה גוטמן
אלסקה אפויה של מיכל בוטון. צילום: רונן מנגן. סגנון: אינה גוטמן

גלידה קנויה הופכת בעזרת מרנג לקינוח חם-קר, שאיש לא ינחש באיזו מהירות הכנתם אותו.  הקינוח הזה הוא דוגמה נפלאה ליכולתו של המרנג לשדרג כל דבר שהוא נוגע בו.

גיוונים:
• לפני ההקפאה בקערה מרככים את הגלידה בעזרת לקקן, מערבבים לתוכה תוספות כמו שבבי שוקולד, שברי עוגיות או קליפת הדרים מסוכרות.
• לגרסת פרווה אפשר להכין את הקינוח עם סורבה קוקוס או שוקולד.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מרפדים קערה בנפח ליטר בניילון נצמד. מרככים מעט את הגלידה בעזרת לקקן ומעבירים אותה לקערה. מכסים את פני הגלידה בניילון נצמד ומעבירים למקפיא לשעתיים לפחות.

מכינים מרנג

2

מבשלים חלבון וסוכר על בן מארי תוך כדי טריפה כ-5 דקות עד שהתערובת מגיעה לחום גוף.

3

מעבירים את התערובת לקערת מיקסר ומקציפים במהירות בינונית כ-7 דקות לקבלת מרנג יציב ומבריק.

מרכיבים את הקינוח ומגישים

4

הופכים את הגלידה על צלחת הגשה ומסירים ממנה את הניילון הנצמד. מורחים את המרנג על הגלידה, חורכים בעזרת ברנר ומגישים מייד.