זהו אחד המאכלים הפטריוטיים ביותר של האמריקאים, והראיה לכך בתשובתם של החיילים האמריקאים שלחמו במלחמת העולם השנייה לשאלה מדוע הם נלחמים – "למען אימא ולמען פאי התפוחים".
זמן קירור: 60 דקות
תבנית בקוטר 26 ס"מ
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לבצק
למלית
אופן ההכנה
להכנת הבצק
1
מעבדים במעבד מזון בפולסים קצרים את הקמח, הסוכר, המלח והחמאה עד קבלת תערובת פירורית.
2
מוסיפים את הביצה ומי הקרח עד קבלת בצק אחיד ומעט לח (אך לא דביק). משטחים את הבצק, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך 60 דקות.
3
מרדדים מחצית מכמות הבצק וחותכים אותו לרצועות בעובי 1/2 ס"מ ובאורך הארוך מעט מקוטר התבנית. שומרים את הרצועות במקרר עד הרכבת הפאי.
4
מרדדים את מחצית הבצק הנותר לעיגול בעובי 1/2 ס"מ ובקוטר הגדול מעט מקוטר התבנית. מרפדים עמו את התבנית והדפנות. דוקרים את הבצק במזלג ומעבירים למקפיא עד הרכבת הפאי.
להכנת המלית
5
מערבבים בקערה את התפוחים, מיץ הלימון, הסוכר החום, הקמח, הקינמון, אגוז המוסקט ותמצית הווניל עד שכל התפוחים מצופים בתערובת.
6
מוזגים את מלית התפוחים לתבנית הפאי ומפזרים מעל את קוביות החמאה. מסדרים מעל את רצועות הבצק בחפיפה בצורת שתי וערב ומהדקים את השוליים במזלג.
7
אופים את הפאי במשך 15 דקות בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות. מנמיכים את חום התנור ל-180 מעלות וממשיכים לאפות במשך 40¬-45 דקות עד ריכוך התפוחים והשחמה. מצננים ומגישים