החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מניחים את האננס על גריל (פחמים או גז), צולים כשעה ובמהלכה מסובבים את האננס כל כמה דקות.
2
מבשלים בסיר רחב שוליים על אש נמוכה מאוד את הטפיוקה, תערובת התבלינים והמים ומערבבים בכף עץ עד ספיגה מלאה של כל הנוזל. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר פרגמנט (מומלץ משטח סיליקון) ומשטחים היטב ובאופן אחיד על כל המגש בעזרת מרית.
3
מחממים תנור לחום של 60 מעלות ומכניסים את מגש הטפיוקה לייבוש למשך כחמש-שש שעות.
4
לאחר שהטפיוקה מתייבשת שוברים לחתיכות בגודל של 5-6 ס"מ. מחממים שמן עמוק לחום גבוה (250 מעלות), "משליכים" את הטפיוקה לשמן, מאפשרים לה להתנפח ומעבירים מיד לנייר סופג. חשוב לא לשים יותר משתי חתיכות בפעם אחת.
להגשה
5
פורסים נתח מהאננס ומניחים לצדו מחטיף הטפיוקה. טיפ: מומלץ להגיש ליד סורבה הדרים.