שימו לב, לפני שמתחילים – האורז דורש השרייה מוקדמת של 4 שעות.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לארנצ'יני
ל-600 מ"ל רוטב עגבניות שרי צלויות
אופן ההכנה
1
מביאים שפע מי מלח לרתיחה בסיר גדול, מוסיפים אורז, מבשלים 20 דקות עד שהאורז מתרכך ומסננים.
2
מחממים שמן זית במחבת מעל להבה בינונית, מוסיפים בצל ומטגנים 4 דקות להזהבה, מוסיפים ברוקולי ותרד, מערבבים, מבשלים 5 דקות ומורידים מהאש.
3
מחממים תנור ל-220 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. מעבירים אורז מבושל, בצל, תרד וברוקולי מטוגנים לקערה, מוסיפים את כל יתר החומרים, מערבבים-לשים בידיים לתערובת אחידה ורכה, מכסים את הקערה בניילון ומעבירים למקרר לחצי שעה (בינתיים אפשר להכין עם הילדים את הרוטב).
4
מוציאים את התערובת מהמקרר ויוצרים כדורים קטנים (בגודל של כדורי פינג פונג). אם התערובת מתפוררת ולא מתגבשת טוחנים 1/3 מהתערובת ב-3-2 פולסים במעבד מזון, מחזירים לקערה ומערבבים עם יתר התערובת. מניחים את הכדורים בתבנית ואופים 20-15 דקות עד שהם מזהיבים והופכים פריכים. מגישים חם על רוטב עגבניות שרי צלויות.
להכנת הרוטב
5
מחממים תנור ל-240 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
6
מסדרים עגבניות בתבנית, יוצקים עליהן שמן זית ומערבבים כך שהשמן יעטוף אותן. מסדרים בין העגבניות 4-3 שיני שום קלופות, מפזרים כפית מלח ים אטלנטי ואופים כ־25 דקות עד שהעגבניות מקבלות גוון זהוב ומגירות נוזלים. מוציאים מהתנור ומצננים לפחות 10 דקות.
7
מעבירים לבלנדר או למעבד מזון וטוחנים 3-2 דקות לרוטב סמיך ואדום.