מתכון

עוגת תפוחים תוניסאית – בּוּסְקוּטוֹ בִּלְתֶפָח

פאי תפוחים בגרסה התוניסאית: עדין ומכוסה בשכבה דקיקה של בצק פריך

35,612 בשלנים התעניינו במתכון זה
יולי 2019
בּוּסְקוּטוֹ בִּלְתֶפָח - עוגת תפוחים של שושנה כהן לברן, מתוך הספר יא אמנה. צילום: יסמין ואריה, סגנון: שרון בן צבי ואילנית כהן פרידמן
בּוּסְקוּטוֹ בִּלְתֶפָח - עוגת תפוחים של שושנה כהן לברן, מתוך הספר יא אמנה. צילום: יסמין ואריה, סגנון: שרון בן צבי ואילנית כהן פרידמן

מתכון לתבנית בקוטר 28 ס"מ.

אילנית כהן פרידמן: "כשגדלנו, אימא למדה להכין עוגת תפוחים מבצק פריך. זו עוגה שאהבנו מאוד לאכול. עד היום אנחנו מכינות אותה לשבת. לפעמים אימא כיסתה אותה בשכבת בצק דקה, ולפעמים בפסי שתי וערב".

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק

למילוי

להגשה

אופן ההכנה

מכינים את הבצק

1

מניחים את הקמח, הסוכר והמלח במכל מערבל המזון ומעבדים במשך כמה שניות. מוסיפים את קוביות החמאה או המרגרינה ומעבדים עד שמתקבלת תערובת פירורית. מוסיפים את הביצה ומעבדים רק עד שמתקבל בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר במשך 15 דקות לפחות.

מכינים את המילוי

2

מניחים את קוביות התפוחים בסיר ומוסיפים את הסוכר החום, הקינמון, החמאה או המרגרינה והמים. מערבבים ומבשלים על אש בינונית במשך 20 דקות, עד שהתפוחים מתרככים אך עדיין שומרים על צורתם. מסירים מעל האש ומצננים.

3

מחממים תנור ל־180 מעלות.

4

על גבי משטח מקומח קלות מרדדים ⅔ מכמות הבצק לעלה בעובי 5 מ"מ ומעבירים בזהירות לתבנית. מהדקים את הבצק לתחתית התבנית ולדופנותיה. מסדרים את מילוי התפוחים על הבצק בשכבה אחידה.

5

מרדדים את הבצק הנותר לעלה בעובי 5 מ"מ ומכסים את התפוחים. מסירים את הבצק העודף ומהדקים את השוליים. אופים בתנור במשך 20 דקות, עד שמזהיב. מצננים ומפדרים באבקת סוכר.

מתכון מספר הבישול  יא אמנא – מג'רבה לכאן / מטבח תוניסאי משפחתי מאת שושנה כהן-לברן.
הוצאת לאנצ'בוקס. 246 עמ' . מחיר 149 שקלים

ספר הבישול  יא אמנא – מג'רבה לכאן / מטבח תוניסאי משפחתי מאת שושנה כהן-לברן
ספר הבישול  יא אמנא – מג'רבה לכאן / מטבח תוניסאי משפחתי מאת שושנה כהן-לברן