מתכון

בוסטוק אוכמניות וקרם שקדים

הבוסטוק הוא מאפה צרפתי קלאסי הניתן להכנה מלחם ישן, בריוש או חלה

1,347 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2019
בוסטוק אוכמניות וקרם שקדים של מאיה רביבו. צילום: אבי מזרחי
בוסטוק אוכמניות וקרם שקדים של מאיה רביבו. צילום: אבי מזרחי

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבוסטוק

לסירופ סוכר

לקרם שקדים

אופן ההכנה

סירופ סוכר:

1

מביאים לרתיחה בסיר את המים, הסוכר וקליפת הלימון המגוררת ומערבבים.

2

מקררים לטמפרטורת החדר. מערבבים עם תמצית מי פריחת ההדרים.

קרם שקדים:

3

מערבבים היטב במיקסר עם וו גיטרה את החמאה ואבקת הסוכר. מוסיפים את הביצה בהדרגה.

4

מוסיפים את השקדים הטחונים והקמח ומערבבים עד קבלת תערובת אחידה.

הרכבת הבוסטוק:

5

קורצים עיגולים מפרוסות החלה בעזרת קורצן עגול בקוטר 6 ס"מ.

6

טובלים כל עיגול בסירופ הסוכר. מורחים שכבה בעובי 1 ס"מ של קרם שקדים ומפזרים מעל אוכמניות ושקדים פרוסים.

7

מניחים על מגש מרופד בנייר אפייה ואופים בתנור בחום של 175 מעלות כ-10-15 דקות, עד שקרם השקדים מקבל צבע זהוב יפה. מקררים מעט.

8

מפזרים קליפות הדרים מסוכרות קצוצות, מפדרים באבקת סוכר ומגישים.