הריקוטה היא גבינה יציבה ויבשה המושלמת ליצירת מליות עסיסיות ששומרות על פריכות הבצק.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לבצק
למלית
לציפוי ולקישוט
אופן ההכנה
1
מכינים את הבצק: מערבבים את כל חומרי הבצק לבצק חלק, עוטפים בניילון נצמד ומצננים 20 דקות במקרר.
2
מכינים את המלית: מחממים שמן זית במחבת ומטגנים בצל כ־10 דקות מעל להבה בינונית, עד שהוא מזהיב. מוסיפים עלי גפן, פלפל שחור, מלח, צ'ילי וצימוקים ומערבבים 3־4 דקות. מסירים מהאש ומניחים לצינון.
3
מעבירים את התערובת לקערה, מוסיפים ריקוטה, יוגורמה וביצה ומערבבים לתערובת אחידה.
4
מחממים תנור ל־175 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
5
מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים לעלה דקיק בעובי 1/4־1/2 ס"מ. קורצים עיגולים בקוטר 8 ס"מ ומכסים במגבת.
6
ממלאים את העיגולים בזה אחר זה באופן הבא: מורחים שולי עיגול בביצה טרופה, מניחים כ־1 כפית מלית במרכז העיגול, סוגרים מעל (לצורת חצי עיגול), מהדקים לסגירה ולוחצים מסביב בעזרת מזלג להידוק וקבלת עיטור. מעבירים את הבורקיטס הממולאים לתבנית ומברישים אותם בשארית הביצה. מברישים חצאי עלה גפן בשמן זית, עוטפים איתם את הבורקיטס ומפזרים מלח ים אטלנטי.
7
מעבירים את התבנית לתנור ואופים 17־20 דקות, עד שהמאפים מזהיבים והופכים לפריכים.