אם זו הפעם הראשונה שאתם עובדים עם דפי אורז, אני ממליצה להתחיל מהקוטר הקטן יותר, שהוא נוח יותר לגלגול.
הכמות במתכון תספיק ל־8 בורקסים קטנים או 5 גדולים
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מחממים שמן זית במחבת ומטגנים בצל כ־5 דקות עד שהוא הופך שקוף. מוסיפים תרד ומבשלים כ־5 דקות, עד שהתרד מתרכך והנוזלים שהוא מגיר מתאדים. מוסיפים יוגורט, סומק, כמון, מלח ופלפל וממשיכים לבשל על אש קטנה (לא מביאים לרתיחה). מוסיפים מיץ לימון, מערבבים ומכבים את האש. מצננים לטמפ' החדר.
2
מכינים קערה עם מים פושרים ומשרים דפי אורז במים כחצי דקה עד לריכוך. רצוי להשרות דף אורז בכל פעם כדי להימנע מריכוך יתר וקריעה.
3
מחממים תנור ל־180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
4
מניחים דף אורז על מגבת מטבח. מסדרים בשליש התחתון של הדף כף מממלית התרד בצורת פס, ועליה כף פטה מגוררת. משאירים שוליים של כ־2 ס"מ מכל צד. מקפלים את השוליים למרכז (כדי שהמלית לא תברח מהצדדים) ומגלגלים את הדף לגליל מהצד התחתון כלפי מעלה. מעבירים את הבורקס לתבנית וממלאים באותה צורה את כל הדפים.
5
מורחים את הבורקסים בביצה טרופה וזורים למעלה שומשום. אופים כ־30 דקות, עד שהבורקסים שחומים ופריכים. מגישים מיד
ערכים תזונתיים למנה:
חלבון כ־6 גרם
פחמימות כ־7 גרם
שומניםכ־9 גרם