מתכון

בורקס פטריות וערמונים

במלית אמנם יש ריקוטה, אבל היא בתפקיד שולי, משאירה את הבמה לפטריות וקושרת בין שפע הטעמים המפתיעים

24,358 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2021
בורקס פטריות וערמונים של מיכל מוזס (צילום: shutterstock)
בורקס פטריות וערמונים של מיכל מוזס (צילום: shutterstock)

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למלית

להברשה

אופן ההכנה

מכינים את המלית

1

מחממים מחבת עם שמן, מוסיפים פטריות ומטגנים על להבה גבוהה עד השחמה. מתבלים במלח ופלפל. מעבירים את הפטריות לקערה.

2

מוסיפים למחבת חמאה, בצל ותימין ומטגנים בעדינות עד הזהבה עדינה. מוסיפים שום ומטגנים עוד כחצי דקה עד שניחוחו מורגש אך בלי שישחים. מעבירים לקערה עם הפטריות. מוסיפים גבינות וערמונים ומערבבים.

ממלאים ומעצבים

3

חותכים מהבצק ריבועים בגודל 10 ס"מ, ממלאים כל אחד בכף מלית, מברישים את שולי הבצק בביצה טרופה ומקפלים למשולש.

מקפיאים ואופים

4

מסדרים את הבורקס בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומכניסים למקפיא לכ- 30 דקות עד שהבצק מתקשה שוב.

5

מחממים תנור ל- 180 מעלות.

6

מברישים את הבורקס בביצה טרופה ואופים 20-15 דקות עד שהבצק זהוב.