הבצק נוח לרידוד, ההכנה מהירה והתוצאה רכה, שמנמנה ומלאת טעם.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
להתפחה וטיגון
לסלסת עגבניות
להגשה
אופן ההכנה
1
שמים את כל חומרי הבצק למעט הבצל הירוק בקערת מיקסר ולשים באמצעות וו לישה כ־ 5 דקות לבצק רך וחלק. מוסיפים בצל ירוק ולשים 2 דקות נוספות. משמנים את הבצק במעט שמן זית, מחזירים לקערת המיקסר, מכסים ומתפיחים כשעה במקום חמים, עד שהבצק כמעט ומכפיל את נפחו.
2
מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח, מחלקים ל־ 8־ 10 חלקים ומגלגלים אותם לכדורים הדוקים. משטחים את הכדורים ומרדדים אותם לפיתות שטוחות ודקות ככל האפשר.
3
מחממים מחבת כבדה ומשמנים אותה היטב בשמן זית. קולים כל פיתה כ־ 1/2 דקה (היא מיד תופחת ובועות גדולות מופיעות על פניה וזה בסדר) הופכים וקולים 1/2 דקה נוספת. שומרים את הפיתות מכוסות במקום חמים עד שקולים את כולן.
מכינים סלסת עגבניות ומגישים
4
מערבבים את כל חומרי הסלסה. מגישים את הפיתות החמות לצד הסלסה ושמנת חמוצה.