המתכון הזה מוקדש לכל מי שמחפש דרך מקורית לשדרג את הבטטה שלו. הרעיון מבוסס על מתכון של כוהנת הבישול והלייף סטייל מרתה סטיוארט, שבו היא קישטה בטטה אפויה ברימונים ובשבבי קוקוס פריכים. אני החלפתי את הרימונים בפרוסות פלפל צ'ילי חריף והתקבל שילוב מנצח בין מרקמים וטעמים, שיכול להיות יופי של תוספת או מנה לטבעונים בשולחן החג.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מניחים את הבטטות בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים במשך שעה בתנור שחומם מראש ל־200 מעלות, עד שסכין שמחדירים למרכז הבטטות נכנס ויוצא בקלות
2
קולים את שבבי הקוקוס במחבת יבשה על אש בינונית במשך 2־3 דקות, עד שהם מזהיבים. מצננים.
3
פותחים מעט את הבטטות במרכזן ומתבלים במלח ופלפל. מניחים עליהן את שבבי הקוקוס, עשבי התיבול ופרוסות הצ'ילי.
4
מזלפים שמן קוקוס (מחממים אותו מעט במיקרוגל במידת הצורך) ומגישים חם או בטמפרטורת החדר.