מתכון

בייגלה ירושלמי עם זעתר

לבייגלה הזה יש ריח של זכרון ילדות, של טיול משפחתי בעיר העתיקה בירושלים - של קמח, שומשום, זעתר וחלומות

7,937 בשלנים התעניינו במתכון זה
בייגלה ירושלמי עם זעתר של אריה קסטיאל ודורון גרונוביץ' (האחים). צילום: אפרת לוזונוב; סטיילינג: עינב רייכנר
בייגלה ירושלמי עם זעתר של אריה קסטיאל ודורון גרונוביץ' (האחים). צילום: אפרת לוזונוב; סטיילינג: עינב רייכנר

בניגוד לרוב זכרונות הילדות, הוא אפילו טעים יותר ממה שזכרתם, בעיקר כשמורחים אותו בחמאה מותססת – כך תכינו חמאה מותססת ביתית.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לציפוי

להגשה

אופן ההכנה

1

לשים בקערת מיקסר עם וו לישה במהירות נמוכה קמח, מים, שמרים וסוכר לאיחוד. מגבירים את המהירות לבינונית וממשיכים ללוש כחמש דקות לבצק אחיד. מוסיפים מלח ושמן זית ולשים ארבע־חמש דקות נוספות להטמעה. מוסיפים עלי זעתר ולשים עוד דקה. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, עוטפים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה להכפלת הנפח (אפשר לילה שלם במקרר).

2

מחלקים את הבצק לעשרה חלקים שווים ומגלגלים אותם לרצועות באורך כ־25 ס"מ.

3

טובלים את הבייגלה בכלי עם מים ומגלגלים בשומשום לציפוי מרבי.

4

מעבירים את הבייגלה לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה, מכסים ומתפיחים כשעה.

5

מחממים תנור ל־240 מעלות.

6

זורים על הבייגלה מלח גס ואופים 10־12 דקות להשחמה יפה.

7

מגישים לצד שמן זית, מלח גס ועגבניות מגוררות.