מתכון

בייגל ירושלמי ממולא בבשר ובצל מקורמל

הבסיס הוא בצק בייגל פשוט, ועם המליות משחקים בהתאם לרוח הארוחה

45,468 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2019
בייגל ירושלמי ממולא בבשר ובצל מקורמל של חן ואלון קורן. צילום: דניאל לילה
בייגל ירושלמי ממולא בבשר ובצל מקורמל של חן ואלון קורן. צילום: דניאל לילה

שימו לב: הבצק דורש 3 שעות התפחה

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק

למלית

לציפוי

אופן ההכנה

מכינים בצק בייגלה ומתפיחים פעמיים

1

מערבלים קמח, סוכר ושמרים בקערת מיקסר עם וו לישה חצי דקה. מוסיפים מים בהדרגה ותוך כדי לישה עד שהמים נטמעים (כ-2 דקות). מוסיפים חלמון ומלח ולשים 5 דקות לקבלת בצק רך וגמיש.

2

אוספים את הבצק לכדור, מושחים בשמן זית בעזרת הידיים ומחזירים לקערה. מכסים בניילון נצמד ומעבירים להתפחה במקרר למשך שעתיים.

3

מחלקים את הבצק ל-10 חתיכות שוות ומסדרים במרווחים על משטח עבודה מקומח. מכסים במגבת נקייה ומתפיחים שוב במשך שעה.

מכינים את המלית

4

מחממים שמן זית במחבת גדולה ומטגנים בצל כ-10 דקות תוך ערבוב על להבה בינונית עד שהבצל מגיר נוזלים. מוסיפים כף סוכר, מערבבים ומבשלים 10 דקות. מדי פעם מערבבים. מוסיפים בשר ומערבבים-מפוררים אותו בעזרת כף עץ כ- 10 דקות עד שצבעו הופך אטום ובהיר. מוסיפים תבלינים, מערבבים כדקה ומכבים את האש.

5

מפזרים כוסברה ונענע, מערבבים ומצננים.

ממלאים ואופים

6

מחממים תנור ל-250 מעלות ומרפדים 2 תבניות תנור בנייר אפייה.

7

משעינים צד אחד של המחבת עם הבשר על כף עץ עבה, מושכים את הבשר כלפי הצד המוטה מעלה ומניחים לכל הנוזלים להיקוות מטה. כך התערובת תתייבש ולא תפגום בבצק(אפשר גם לסנן, אבל כך חוסכים כלי בכיור).

8

מרדדים כל כדור בצק למלבן בגודל 10×15 ס”מ. מניחים 4-3 כפות מלית על אחת הפאות הקצרות של המלבן ומגלגלים לרולדה.

9

מסדרים את הבייגלים הממולאים בשתי התבניות, מברישים במעט מים ומפזרים שומשום מכל הצדדים.

10

אופים כ-15 דקות או עד שהבייגלים משחימים. מגישים מייד.