במסעדת האחים משתמשים בבצק לטארט פקאן טבעוני, אבל הוא יתאים לכל מאפה מתוק. אם המלית אינה עוברת אפייה או שעוברת אפייה קצרה בלבד, יש לאפות את הבצק אפייה עיוורת – ראו באופן ההכנה.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מערבבים בקערה קמח, קורנפלור, אבקת סוכר ואבקת אפייה. מוסיפים שמן קוקוס ומים ומערבבים מעט לאיחוד. עוטפים בניילון נצמד ומשהים לשעה.
2
מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה לעובי ארבעה־חמישה מ"מ, מעבירים לתבנית ומהדקים היטב לתחתית ולדופן ליצירת זווית של 90 מעלות. חותכים את הקצוות המיותרים, דוקרים את התחתית בעזרת מזלג ומקפיאים לשעתיים לפחות.
3
אם רוצים לאפות אפייה עיוורת: מחממים תנור ל־160 מעלות במצב טורבו.
4
מניחים נייר אפייה מקומט על הקלתית וממלאים אותה בקטניות יבשות או משקולת אחרת. אופים 40 דקות, מסירים את נייר האפייה עם המשקולת וממשיכים לאפות כעשר דקות נוספות להזהבה קלה. לא מכבים את התנור.