הוספת החמאה כשהיא רכה (להבדיל מחמאה קרה כמו במתכון הקלאסי לבצק פריך) נותנת לבצק מרקם אחיד, דחוס ונוח יותר לעבודה. הכמות שלפניכם מספיקה להכנת טארט וחצי (בתבנית בקוטר 24 ס"מ). את יתרת הבצק אפשר להקפיא, להשתמש בה לטארטים קטנים יותר או לקרוץ עוגיות.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מעבדים חמאה, אבקת סוכר, שקדים, מלח ווניל לקרם רך במעבד מזון עם להב מתכת. מוסיפים ביצים בהדרגה עד שהן נטמעות בקרם. מנפים לקערה קמח ומעבדים רק עד שנוצר בצק במרקם אחיד ודחוס.
2
חוצים את הבצק, משטחים מעט ועוטפים בניילון נצמד.
3
שומרים במקרר לפחות שעתיים לפני השימוש ועד יומיים או במקפיא עד חודש.
גיוונים: לבצק פקאן מוסיפים עם הקמח 50 גרם (1/2 כוס) אגוזי פקאן קצוצים. כמות השקדים זהה למתכון המקורי.